In urma discutiilor purtate joi pe tema Codului fiscal, mai multi lideri politici au oferit presei declaratii referitoare la primele concluzii despre acest subiect.
Astfel, Calin Popescu Tariceanu, copresedintele ALDE, a fost unul dintre cei care au amintit despre abordarea prudenta care si-a facut loc in cadrul acestor discutii, tinand cont si de contextul economic global.
"Este lucrul cel mai important ca mesaj pe care putem sa-l transmitem pentru mediul de afaceri, pentru ca in acest fel dam garantia unei stabilitati pentru viitorul Cod Fiscal, unei stabilitati care sa depaseasca ciclurile elctorale", a declarat Tariceanu, citat de Mediafax, dupa incheierea discutiilor dintre liderii politici pe tema Codului Fiscal.
Totodata, acesta e de parere ca masurile care vor ramane in Codul fiscal, amintind aici de reducerea cotei de TVA la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016, au ca obiectiv consolidarea cresterii economice, incluzand aici si cresterea puterii de cumparare.
"Masurile care sunt prevazute in Codul Fiscal sunt indreptate in aceasta directie - de consolidare a cresterii economice si a incercarii de a reduce decalajele care separa România de celelalte tari din Uniunea Europeana", a precizat acesta, citat de aceeasi sursa, amintind totodata ca "o serie de masuri care sunt prevazute in Codul Fiscal si care au fost deja anuntate vor intra in vigoare cu 1 ianuarie 2017. Daca la anul cresterea economica va continua in acelasi ritm sustinut si incasarile bugetare vor demonstra ca avem o baza economica solida, sigur ca vom putea devansa o serie de masuri care sunt cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2017".
Se urmareste in continuare situatia externa, in conditiile in care in ultima perioada mai multi analisti atrag atentia asupra faptului ca ne putem gandi la posibilitatea unei a doua mari crize financiare la nivel global.
In concret, situatia din China poate influenta inclusiv economia europeana, astfel ca o mai mare prudenta in luarea unor masuri cu impact pe termen lung devine obligatorie.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic