email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Neregulile pe fonduri europene din zona achizitiilor publice afecteaza bugetul de stat cu un miliard de euro

bugetcomisia europeanafonduri europeneachizitii publicenereguli

Potrivit declaratiilor facute recent de ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, intr-o conferinta de specialitate, neregulile din zona achizitiilor publice pe partea de fonduri europene au un impact de un miliard de euro in bugetul de stat.

"POS Mediu si POS CCE au fost intrerupte datorita incapacitatii autoritatilor de management si a organismelor intermediare de a asigura sistemul de management si control in ceea ce priveste sistemul de detectare a criteriilor respective care au favorizat anumiti operatori economici in castigarea anumitor contracte. Este un subiect dureros pentru 2007-2013 si datorita faptului ca procedurile de achizitii publice vor avea la sfarsitul acestui exercitiu financiar un impact covarsitor asupra bugetului de stat. Practic vom incheia in acest an exercitiul financiar, din estimarile mele, cu aproximativ un miliard de euro, sume care raman pe bugetul de stat urmare a corectiilor pe care statul roman si le-a asumat in fata Comisiei Europene", a declarat Nica, citat de Agerpres.

In plus, ministrul a amintit ca din cauza neregulilor in derularea procedurilor de achizitii publice si a suspiciunilor legate de incredintarea anumitor contracte sunt sume semnificative blocate in investigatii de catre institutii ale statului.

Sursa amintita informeaza ca saptamana aceasta Comisia Europeana a decis reluarea platilor catre Romania in cadrul POS Mediu si POS Cresterea Competitivitatii Economice. in aceste conditii, CE ar putea rambursa Romaniei aproximativ 120 de milioane de euro, intr-o prima etapa, iar MFE se pregateste pentru a fi certificate si transmise declaratii de cheltuieli in valoare totala estimata de aproximativ 221 de milioane de euro. Acest fapt inseamna ca vor fi decontate si alte sume aferente axelor deblocate pe cele doua programe.

De asemenea, informeaza Agerpres, potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene, rata absorbtiei fondurilor europene se ridica la 55,51%, la finalul lunii iulie. Valoarea declaratiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeana este de 10,5 miliarde euro.


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
bugetcomisia europeanafonduri europeneachizitii publicenereguli


Data aparitiei: 17 Septembrie 2015
Ultima actualizare: 18 Septembrie 2015

Votati articolul "Neregulile pe fonduri europene din zona achizitiilor publice afecteaza bugetul de stat cu un miliard de euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X