In cazul urmator, avem situatia in care o societate comercializeaza cu amanuntul marfa pe care o importa din UE. Tinand cont de faptul ca marfa (flori, plante) are un termen de valabilitate redus, vom vedea daca se poate acorda discount la pretul de vanzare astfel incat sa se faca vanzarea sub costul de achizitie marfa care nu mai corespunde calitativ sau daca se impune o limita de acordare a discountului. De asemenea, vom vedea daca sunt obligatorii anumite avize care sa ateste ca marfa nu corespunde din punct de vedere al calitatii.
Practicile comerciale in cazul vanzarilor cu amanuntul intra sub incidenta prevederilor OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, republicata, cu modificarile ulterioare. In principiu, conform art. 17 din ordonanta, este interzia vanzarea produselor in pierdere, adica la un pret egal sau inferior costului de achizitie, cu exceptia anumitor vanzari cu pret redus anume reglementate.
- Noi 29100 locuri
disponibileVideo Trainingul legislativ Declaratia 112
2024, www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Legislatia Muncii, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Salarizare si Contributii, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Sanatate si Securitate in Munca, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Ian 2040 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, editia 150
2025, Hotel Crowne Plaza****, BucurestiVezi detaliiInscriere - Ian 20100 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Fiscalitate si Contabilitate - CU intrebari
2025, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere
In cazul prezentat este vorba de o vanzare cu pret redus prevazuta la art. 16 lit. g din ordonanta referitoare la vanzarile accelerate ale produselor susceptibile de o deterioare rapida sau a caror conservare nu mai poate fi asigurata pana la limita termenului de valabilitate. Vanzarea sub costul de achizitie (nu este prevazuta o limita a reducerii) pentru aceasta marfa trebuie sa respecte conditiile de la art. 33 din ordonanta (in special, cele referitoare la adresabilitatea catre clienti).
Din punct de vedere fiscal nu exista nicio prevedere care sa interzica vanzarea sub pretul de achizitie, dar este indicat sa existe documentatie justificativa referitoare la calitatea sau valabilitatea marfurilor pentru a evita orice eventuale abordari negative din partea organelor fiscale.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024 Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024 Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Raspuns oferit pentru