Urmatorul material clarifica mai multe aspecte referitoare la depunerea formularului 101 in anul 2016. Vom vedea astfel care este termenul de depunere pentru Declaratia 101 pentru societatile aflate in stare de insolventa, faliment sau lichidare voluntara, precum si care e termenul pentru depunerea situatiilor financiare aferente anului 2015.
Depunerea declaratiei privind impozitul pe profit 101, se depune in conformitate cu prevederile art. 41 din Codul Fiscal. Astfel:
- Noi 18100 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Fiscalitate si Contabilitate - CU intrebari
2024, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Noi 18100 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Fiscalitate si Contabilitate - FARA intrebari
2024, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere
Persoanele juridice care se dizolva cu lichidare, potrivit legii, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit pentru perioada prevazuta la art. 16 alin. (6) si sa plateasca impozitul pe profit aferent pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal competent.
Perioada prevazuta la art. 16 alin. (6) este perioada cuprinsa intre prima zi a anului fiscal urmator celui in care a fost deschisa procedura lichidarii si data inchiderii procedurii de lichidare, perioada care se considera un singur an fiscal.
Click aici pentru INFOGRAFIC Termene Depunere Situatii Financiare!
Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile.
Persoanele juridice pentru care a fost deschisa procedura insolventei depun declaratia conform regulilor generale, respectiv pana la 25 martie 2016 (art. 42, alin. 1 din Codul Fiscal).
Principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale se regasesc in Ordinul nr. 123/28 ianuarie 2016.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor Operare SAGA Exemple practice si recomandari Examen Consultant Fiscal 2024
Potrivit acestui act normativ, termenul de depunere a situatiilor financiare anuale este:
150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 30 mai 2016, pentru societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare.
120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 29 aprilie 2016 pentru celelalte persoane prevazute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicata, respectiv:
Institutiile publice, asociatiile si celelalte persoane juridice cu si fara scop patrimonial;
Subunitatile fara personalitate juridica, cu sediul in strainatate, care apartin persoanelor prevazute cu sediul in Romania.
150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 30 mai 2016, pentru subunitatile din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate (cu exceptia subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European);
Totodata, conform art. 8 al acestui act normativ, pe perioada lichidarii, persoanele juridice aflate in lichidare depun, in termen de 90 de zile de la incheierea fiecarui an calendaristic, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice o raportare contabila anuala, in structura prevazuta in anexa nr. 2.
Astfel, persoanele juridice aflate in lichidare intocmesc si depun , pana la data de 30 martie 2016, raportari contabile anuale care cuprind urmatoarele formulare:
a) Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
b) Situatia veniturilor si cheltuielilor (cod 20);
c) Date informative (cod 30);
d) Situatia activelor imobilizate (cod 40).
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de S.M. Armaselu - Expert contabil