email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se schimba structura ANAF. Liber la controale Antifrauda

reorganizare anafcontroale antifraudadirectia speciala executari silitecodul de procedura fiscala

Printr-un comunicat nou, ANAF anunta ca pentru consolidarea reorganizarii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si cresterea eficientei colectarii si a eficacitatii in combaterea evaziunii fiscale si a fraudei fiscale si vamale, modificarile si completarile Hotararii Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vizeaza mai multe schimbari pe care vi le prezentam mai jos.

In primul rand, se are in vedere "imbunatatirea randamentului recuperarii creantelor bugetare dispuse prin hotarari judecatoresti definitive in materie penala, prin organizarea unei structuri responsabila la nivel national cu executarea silita a cazurilor speciale".

Astfel, actuala directie de executare silita cazuri speciale se reorganizeaza prin preluarea structurilor teritoriale, pentru marirea gradului de recuperare a prejudiciilor stabilite de catre instantele judecatoresti, cresterea gradului de valorificare a bunurilor confiscate si aplicarea eficienta a sanctiunilor internationale, potrivit ANAF. Prin urmare, directia de executare silita cazuri speciale are atributii extinse in teritoriu.

In al doilea rand, sunt amintite eficientizarea si intarirea controlului managerial al activitatii vamale a ANAF. Pentru ca acestea sa fie posibile, va fi creata functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu rang de subsecretar de stat. Acesta va coordona intreaga activitate a structurilor vamale de la nivel central si teritorial (Directia generala a vamilor, directiile regionale vamale, birourile vamale de interior si de frontiera).

In al treilea rand, ANAF face referire la "optimizarea actului managerial administrativ al secretarului general - inalt functionar public in cadrul ANAF, prin infiintarea in subordinea sa a Compartimentului suport conducere, cu atributii de asistenta si secretariat la nivelul superior al conducerii ANAF".

ANAF informeaza si ca prin proiectul de act normativ se urmareste clarificarea competentelor de control la nivel national ale inspectorilor antifrauda fiscala si actualizarea referirilor la actele normative prin care au fost aprobate Codul de procedura fiscala si Codul fiscal, ca urmare a reinnoirii acestora, respectiv Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala si Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
reorganizare anafcontroale antifraudadirectia speciala executari silitecodul de procedura fiscala


Data aparitiei: 21 Iulie 2016

Votati articolul "Se schimba structura ANAF. Liber la controale Antifrauda":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X