Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Vanzare mijloc fix catre persoana fizica. Firma e obligata sa achizitioneze casa de marcat?

Data aparitiei: 21 Decembrie 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
vanzare mijloc fixmijloace fixecomert cu ridicatacasa de marcat

In analiza de mai jos, o firma desfasoara comert cu ridicata de consumabile tipografice si vinde un autoturism amortizat integral (inregistrat ca mijloc fix) unei persoane fizice. Se emite factura fiscala. Plata se va face in numerar, iar valoarea de vanzare este sub 10000 lei. Firma nu detine casa de marcat. Stabilim daca este necesara achizitonarea uneia pentru emitere de bon fiscal pentru operatiunea de mai sus.

Nu este necesara achizitionarea unei case de marcat pentru operatiunea mentionata, deoarece nu este vorba de o livrare de bunuri cu caracter permanent.

In articolul 1 din OUG 28/1999 actualizata se precizeaza ca operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
 
De asemenea, in articolul 4 din Normele Metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999, aprobate prin HG 479/2003, se mentioneaza faptul ca prin livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie se intelege acele activitati desfasurate cu caracter permanent. Nu intra in aceasta categorie eventualele livrari de bunuri si prestari de servicii direct catre persoane fizice efectuate intamplator de catre agentii economici, altii decat comerciantii cu amanuntul.

 

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Simona Stanculescu - Economist


 

 






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X