email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scutirea de impozit pentru veniturile din salarii pentru activitatea de creare de programe pentru calculator in anul 2017

scutire impozitcreare programe calculatorcodul fiscalimpozit pe veniturile din salarii

Va aducem la cunostinta ca, potrivit art. 60 pct. 2 din Codul fiscal, persoanele fizice sunt scutite de impozit pentru veniturile din salarii ca urmare a desfasurarii activitatii de creare de programe pentru calculator.

Se aplica astfel prevederile valabile din data de 1 februarie 2016, conditiile care trebuie indeplinite pentru aplicarea scutirii de impozit pentru veniturile din salarii ca urmare a desfasurarii activitatii de creare de programe pentru calculator sunt prevazute de Ordinul Comun nr. 872/5932/2284/2903/2016, care abroga Ordinul comun al ministrului pentru societatea informationala, al ministrului educatiei si cercetarii stiintifice, al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si al ministrului finantelor publice nr. 217/4.172/1.348/835/2015.

In sensul prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, activitatea de creatie de programe pentru calculator, reprezinta prestarea efectiva a uneia dintre activitatile de creare de programe pentru calculator corespunzatoare ocupatiilor specifice mentionate in anexa la ordin in scopul realizarii unui produs final sau a unei componente a unui produs final, destinat comercializarii.

Conditiile care trebuie indeplinite pentru aplicarea scutirii pentru angajatii operatorilor economici al caror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), sunt:

- posturile pe care sunt angajati corespund listei cuprinzand ocupatiile mentionate in anexa la ordin;
- postul face parte dintr-un compartiment specializat de informatica, evidentiat in organigrama angajatorului;
- detin o diploma acordata dupa finalizarea unei forme de invatamant superior de lunga durata sau detin o diploma acordata dupa finalizarea ciclului I de studii universitare de licenta, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata, si presteaza efectiv una dintre activitatile prevazute in anexa la ordin;
- angajatorul a realizat in anul fiscal precedent si a inregistrat distinct in balantele analitice venituri din activitatea de creatie de programe pentru calculator.

Societatile care se infiinteaza in cursul anului fiscal, sunt exceptate de la indeplinirea conditiei cu privire la inregistrarea in anul precedent, in balantele analitice a venituri din activitatea de creatie de programe pentru calculator, pentru anul infiintarii si pentru anul fiscal urmator.

Fata de conditiile anterioare, in vigoare pana la data de 31.01.2017, a fost eliminata conditia pentru aplicarea scutirii de impozit pentru veniturile din salarii ca urmare a desfasurarii activitatii de creare de programe pentru calculator referitoare la realizarea unui venit anual de cel putin echivalentul in lei a 10.000 dolari S.U.A pe fiecare angajat care beneficiaza de scutirea de impozit pe venit.

Scutirea de impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor, se aplica lunar numai pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor, obtinute din desfasurarea unei activitati de creare de programe pentru calculator, in baza unui contract individual de munca, indiferent de momentul angajarii persoanei care beneficiaza de scutire.

Temei legal: Ordinul comun nr. 872/5932/2284/2903/2016 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator al Ministerului Comunicatiilor publicat in: Monitorul Oficial NR. 22 din 9 ianuarie 2017

Sursa: DGFP Brasov

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
scutire impozitcreare programe calculatorcodul fiscalimpozit pe veniturile din salarii


Data aparitiei: 18 Ianuarie 2017
Ultima actualizare: 23 Ianuarie 2017

Votati articolul "Scutirea de impozit pentru veniturile din salarii pentru activitatea de creare de programe pentru calculator in anul 2017":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X