Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Vanzare mijloace fixe complet amortizate catre salariati. Cand nu e obligatorie casa de marcat?

Data aparitiei: 06 Iulie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
facturavanzari catre salariatimijloace fixecasa de marcat

In randurile de mai jos, analiza noastra face referire la situatia in care firma doreste sa vanda cu factura catre salariati anumite mijloace fixe care nu mai sunt folosite in activitatea companiei si sunt amortizate integral.  Vom vedea daca mai este in vigoare prevederea conform careia incasarea contravalorii unei facturi de la persoana fizica trebuie sa se faca prin casa de marcat si nu prin intermediul chitantei, precum si daca alternativa este sa se faca plata prin virament bancar.

Vanzarea unor mijloace fixe integral amortizate si nefolosite catre proprii salariati reprezinta o operatiune ocazionala pentru societatea respectiva.
 
In masura in care o livrare de bunuri catre persoane fizice are loc cu caracter ocazional, dupa cum se prevede la art. 4 din Normele metodologice de aplicare aprobate prin HG 479/2003, republicata operatiunea nu intra sub incidenta OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,. 

Astfel, in aceste norme se precizezaza ca prin livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie se inteleg acele activitati desfasurate cu caracter permanent. Nu intra in aceasta categorie eventualele livrari de bunuri si prestari de servicii direct catre persoane fizice efectuate intamplator de catre agentii economici, altii decat comerciantii cu amanuntul.
 
Daca firma efectueaza si alte livrari de bunuri catre diverse persoane fizice, inclusiv salariatiii proprii, caz in care operatiunile nu mai pot fi considerate ocazionale, iar incasarea se face in numerar, atunci este obligatorie utilizarea aparatelor electronice fiscale dupa cum se prevede la art. 1 alin. 1 si 2 din OUG 28/1999.


 

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Constanta Popa - Economist

 

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X