email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Directiva UE care ii afecteaza pe contabili! Modificarile au fost publicate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene!

Directiva UE care ii afecteaza pe contabili! Modificarile au fost publicate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene!
directiva europeanaevaziune fiscalaimpozite

Modificarile aduse Directivei 2011/16/UE au fost publicate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din 5 iunie 2018. Dupa cum va informam intr-un articol anterior, Directiva are drept scop consolidarea transparentei fiscale si combaterea evaziunii fiscale la nivelul statelor membre UE. Iar intermediarii din domeniul planificarii fiscale, adica contabilii, consultantii fiscali, dar si avocatii si bancile, vor trebui sa se supuna unor noi reguli de transparenta.

Noile dispozitii de raportare vor intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2020 si prevad obligatia intermediarilor fiscali care furnizeaza clientilor lor scheme financiare transfrontaliere complexe ce pot ajuta la sustragerea de la plata impozitelor de a raporta aceste structuri autoritatilor fiscale din tara lor.


Desi proiectul de directiva europeana a fost publicat de CE in luna iunie a anului 2017, conform europa.eu, acesta a fost aprobat recent de statele membre UE. “Recentele scurgeri de informatii in mass-media, precum „Panama Papers”, au scos la lumina modul in care anumiti intermediari acorda in mod activ asistenta companiilor si persoanelor fizice pentru se sustrage de la plata impozitelor, de regula prin intermediul unor sisteme transfrontaliere complexe. Propunerea de astazi vizeaza planificarea fiscala agresiva, printr-un control mai strict al activitatilor, pana acum putin vizibile, desfasurate de diferite entitati si consilieri in domeniul planificarii fiscale.”, se arata in comunicatul publicat in 2017.


Statele membre au ca termen data de 31 decembrie 2019 pentru a transpune directiva in acte cu putere de lege si norme administrative nationale, iar noile cerinte de raportare se vor aplica, asa cum am mentionat mai sus, incepand cu 1 iulie 2020.

In plus, statele membre vor avea obligatia de a face schimb de informatii o data la trei luni, in termen de o luna de la sfarsitul trimestrului in care au fost depuse informatiile. Astfel, primul schimb automat de informatii va fi finalizat pana la 31 octombrie 2020.

Categoriile vizate, contabilii, consultantii fiscali, avocatii si bancile, vor trebui sa raporteze autoritatilor, inainte de utilizare, sistemele de planificare fiscala agresiva. Atentie, vor fi afectate si multinationalele!


 

Mai departe, informatiile vor fi transmise automat catre statele membre UE. In acest mod, autoritatile vor fi prevenite din timp despre riscuri si vor putea sa ia masurile necesare, in functie de caz.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
directiva europeanaevaziune fiscalaimpozite


Data aparitiei: 27 Iunie 2018

Votati articolul "Directiva UE care ii afecteaza pe contabili! Modificarile au fost publicate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene!":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X