email
Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

IMM-urile avertizeaza! Majorarea salariului minim ar putea duce la noi concedieri

IMM-urile avertizeaza! Majorarea salariului minim ar putea duce la noi concedieri
imm-uricresterea salariuluicodul muncii

 Firmele romanesti vor trebui sa majoreze salariul minim pe economie, care va fi acordat in mod diferentiat tinandu-se cont de nivelul superior al angajatilor cu studii superioare si al celor care au o anumita vechime in munca.

Potrivit unui sondaj online realizat de CNIPMMR (Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania) in perioada 13-23.11.2018, privind cresterea salariului minim pe economie de la 1.900 lei la 2.080 lei si la 2.350 lei, firmele iau in calcul concedierea unor angajati. La test au participat 963 de respondenti.

La intrebarea: “Cresterea salariului minim pe economie incepand cu 1 decembrie 2018 va avea ca efect disponibilizarea unor salariati din intreprinderea dvs.?”, 52,20% din respondenti  evidentiaza riscul necesitatii unor concedieri. “Daca da, cati?” Din cei 52,20% de respondenti  care au evidentiat riscul necesitatii unor concedieri, 72,40% au mentionat ca pot fi disponibilizati intre 1 si 5 salariati.

In plus, la intrebarea: “Ce dificultati veti intampina ca urmare a cresterii salariului minim pe economie incepand cu 1 decembrie 2018?”, au fost evidentiate in mod preponderent: concedierea unor salariati, scaderea competitivitatii, scumpirea pretului produselor si serviciilor, pierderea unor contracte/piete, scaderea profitului, altele.

47,20% din respondenti au mentionat ca pot asigura o crestere cu 50 de lei, doar 5,30% putand da o crestere de peste 200 de lei.  

Ce masuri considerati ca sunt necesare a fi luate pentru a se putea asigura cresterea salariului minim?” Cei mai multi respondenti au evidentiat necesitatea scaderii fiscalitatii, impozit zero pentru veniturile din salariul minim, stimularea investitiilor si simplificarea birocratiei.

 

In concluzie, IMM-urile nu sunt de acord cu cresterea salariului minim pe economie. 81,90% din respondenti isi exprima dezaprobarea pentru un salariu minim pe economie diferentiat pe diferite criterii, fiindca va aduce dificultati intreprinderilor. “Este de analizat si valorificat modelul salariului minim pe ORA, nu pe luna, plata fiind facuta in functie de numarul de ore lucrate, cu imbunatatirea corespunzatoare a art. 164 din Codul muncii.”, sustine  CNIPMMR.

Potrivit unui comunicat al CNIPMMR, “Piata fortei de munca a devenit mai rigida odata cu cresterea economica puternica. Remunerarea salariatilor este scazuta fata de media UE, dar cresterea puternica a salariilor in anul 2017, sustinuta si de majorarea cu 16 % a salariului minim si de majorarile salariale din sectorul public, risca sa exercite presiuni asupra competitivitatii si inflatiei daca nu va fi insotita de masuri corespunzatoare de impulsionare a productivitatii”.

 

Sursa: cnipmmr.ro


de Ghinea Viorica


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imm-uricresterea salariuluicodul muncii


Data aparitiei: 04 Decembrie 2018

Votati articolul "IMM-urile avertizeaza! Majorarea salariului minim ar putea duce la noi concedieri":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Baza impozabila a veniturilor unei microintreprinderi: venituri incluse vs. excluse

    • SRL-ul platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor este forma pentru care opteaza adesea antreprenorii atunci cand deschid o afacere. Un aspect important in acest caz este baza impozabila a veniturilor unei microintreprinderi. Pentru a clarifica situatia, prezentam in continuare de ce venituri se tine cont la plata impozitului si care sunt cele excluse, potrivit ultimelor modificari.  ...» citeste mai departe aici

  • Politici Contabile esentiale pentru orice firma - 42 modele editabile

    • Politicile contabile influenteaza dimensiunea rezultatului contabil, a elementelor bilantiere si, ca o consecinta, valoarea indicatorilor economico-financiari. Ele trebuie alese astfel incat sa reflecte cat mai fidel imaginea firmei. Modificarea politicilor contabile poate fi efectuata numai la inceputul unui exercitiu financiar si doar daca apar schimbari legislative sau daca noile politici ofera informatii mai relevante si mai credibile referitoare la operatiunile firmei. In rest,...» citeste mai departe aici

  • Control ANAF. Model de contestatie impotriva unei decizii de impunere

    • Contestatia este o cale administrativa de atac si nu inlatura dreptul la actiune al celui care se considera lezat in drepturile sale printr-un act administrativ fiscal. Contestatia se depune in termen de 45 de zile de la data comunicarii actului administrativ fiscal, sub sanctiunea decaderii. Daca in actul administrativ fiscal nu au fost mentionate: posibilitatea de a fi contestat, termenul de depunere a contestatiei si organul fiscal la care se depune contestatia, ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba in 2023!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X