email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce conditii angajatorii pot deconta servicii turistice angajatilor fara impozit si contributii?

In ce conditii angajatorii pot deconta servicii turistice angajatilor fara impozit si contributii?
cod fiscalconcediucheltuielidecont

Conform art. 76 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal nu reprezinta venit impozabil contravaloarea serviciilor turistice si/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru salariatii proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariatii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevazut in contractul de munca.

Astfel, serviciile turistice pe perioada concediului, inclusiv transportul, suportate de angajator pentru salariati si membrii de familie ai acestora sunt venituri neimpozabile si nu intra in baza de calcul al contributiilor sociale, in conditiile prevazute in contractul de munca, in baza prevederilor art. 76 alin. (4) lit. a) si art. 142 lit. a) din Codul fiscal. In aceasta categorie intra serviciile turistice (cazare+masa) astfel cum sunt facturate de catre furnizorul de servicii turistice precum si transportul, nu si alte cheltuieli efectuate de salariati pe durata concediului, precum mese servite si alte costuri neincluse in pachetul de servicii prestabilit.

Contravaloarea serviciilor turistice decontate de catre angajator nu va intra in baza de calcul al contributiilor sociale si al impozitului pe venit daca decontarea acestora este prevazuta in contractul individual sau colectiv de munca.

Pentru decontarea sumelor salariatii trebuie sa intocmeasca un decont de cheltuieli la care sa ataseze documentele justificative pentru serviciile turistice – facturile emise de agentia de turism, hotel (pot fi pe numele salariatului), in care sa fie mentionat numele salariatului precum si documentele justificative pentru transport.


La determinarea impozitului pe profit cheltuielile cu serviciilor turistice si/sau de tratament, inclusiv transportul, acordate de angajator pentru salariatii proprii si membrii lor de familie sunt deductibile limitat conform art. 25 alin. (3) lit. b) pct. 3 din Codul fiscal, in limita unei cote de pana la 5%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii. Limita se aplica trimestrial, astfel incat, la finele anului acestea sa se incadreze in 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.Sumele care depasesc aceasta limita sunt cheltuieli nedeductibile.


de Irina Dumitrescu

NOUTATI Contabile 2024

NOUTATILE momentului sunt aici:


 E-FACTURA - de la 1 iunie se dau deja amenzi!
- Legislatia explicata + Intrebari si Raspunsuri

E-TRANSPORT - intra in totalitate in vigoare - atentie, amenzi!
- CE s-a schimbat si CUM trebuie sa aplicam noua lege

E-TVA - ultimele noutati, OUG nr. 70

Impozite, Salarii, TVA, Contabilitate, Procedura fiscala, case de marcat - noutati

Dezbatem NOUTATILE la Conferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate - transmisa LIVE in 6 august 2024

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cod fiscalconcediucheltuielidecont


Data aparitiei: 18 Iunie 2019

Votati articolul "In ce conditii angajatorii pot deconta servicii turistice angajatilor fara impozit si contributii?":
Rating:

Nota: 4.24 din 5 din 34 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X