email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati fiscal-contabile 2020. Adrian Benta dezbate problemele majore cu care se vor confrunta firmele dupa reluarea activitatii

Noutati fiscal-contabile 2020. Adrian Benta dezbate problemele majore cu care se vor confrunta firmele dupa reluarea activitatii
inspectie fiscalacheltuieli de protocolsponsorizareimpozit pe profit

Mediul de afaceri din Romania se pregateste pentru reluarea activitatii dupa starea de urgenta. In aceasta perioada, multi antreprenori au incercat sa se adapteze noilor conditii, sa se reinventeze si sa aplice pentru facilitatile oferite de Guvern. Din pacate, provocarile nu se incheie aici pentru companii pentru ca vor aparea in continuare aspecte legislative sensibile care trebuie tratate cu atentie. 

Adrian Benta, unul dintre cei mai apreciati consultanti fiscali din Romania, dezbate problemele majore cu care va veti confrunta in urmatoarele luni, in perioada de reluare a activitatii post-coronavirus.

Adrian Benta este un specialist recunoscut pentru acuratetea si ingeniozitatea solutiilor fiscal-contabile pe care le ofera, un profesionist solicitat permanent de mass media (ziare, televiziuni) pentru a comenta aspectele legislative sensibile cu care se confrunta mediul de afaceri.

Noutati fiscal-contabile 2020: cum puteti sa participati la webinarul sustinut de Adrian Benta?

Webinarul sustinut de expertul Adrian Benta le permite antreprenorilor sa afle ce se va intampla pe termen mai lung in economia romaneasca din punct de vedere fiscal-contabil. Astfel mediul de afaceri va putea sa ia din timp anumite masuri care se vor dovedi salvatoare la momentul potrivit.

Cum se desfasoara?

Prin intermediul calculatorului. Trebuie doar sa va instalati comod acasa in fata calculatorului/laptop-ului si sa va conectati pe baza de username si parola pe platforma www.webinar.rs.ro (veti primi datele de acces prin e-mail, imediat dupa confirmarea platii).

Cat dureaza?

100 de minute
 

Teme vitale abordate in cadrul webinarului

  • Analiza principalelor modificari normative din ultima perioada
     
  • Elementele minime pentru:

a) incetarea unor locuri de munca cu intrarea salariatului in somaj
b) somaj tehnic si zile libere platite pentru suspendarea activitatii de invatamant

  • Dezvoltarea comertului electronic. TVA pentru servicii comunicate electronic, servicii IT. Exceptiile de la regulile generale pentru locul prestarii de servicii. Alte elemente importante din domeniul TVA. Hotarari remarcabile ale Curtii Europene de Justitie in domeniul TVA.
     
  • Impozitul pe venitul microintreprinderii. Noile reguli privind acordarea de sponsorizari cu facilitati fiscale. Aspecte cu risc fiscal, decontarea cheltuielilor personale ale participantului la societate de catre microintreprindere.
     
  •  Cheltuieli de protocol, sponsorizari, provizioane analizate din perspectiva impozitului pe profit.
     
  • Impozitul datorat de nerezidenti. Notiunea de redeventa. Redevente generate de descarcarea de pe internet a unor fotografii, fisiere text, schite, fisiere audio, template.
     
  • Etapele unei inspectii fiscale. Drepturile si obligatiile contribuabililor. Sustinerea verbala a contestatiei, rezultate mai bune decat sustinerea scrisa a contestatiei.
     
  • Optimizari fiscale pe seama cheltuielilor cu salariile. Decontarea de catre angajator a unor cheltuieli ce nu sunt avantaje de natura salariala.
     
  • Facilitati fiscale generate de alte acte normative decat cele prevazute in Codul fiscal.
     

Haideti la o intalnire online cu unul dintre cei mai apreciati consultanti fiscali din Romania!


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectie fiscalacheltuieli de protocolsponsorizareimpozit pe profit


Data aparitiei: 13 Mai 2020
Ultima actualizare: 28 Mai 2020

Votati articolul "Noutati fiscal-contabile 2020. Adrian Benta dezbate problemele majore cu care se vor confrunta firmele dupa reluarea activitatii":
Rating:

Nota: 2.9 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici