email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul nr. 1061/2020 - Noua procedura privind emiterea deciziilor referitoare la obligatii fiscale accesorii

Ordinul nr. 1061/2020 - Noua procedura privind emiterea deciziilor referitoare la obligatii fiscale accesorii
codul de procedura fiscalaobligatii fiscaleobligatii accesorii

Ordinul nr. 1061/2020 privind emiterea deciziilor referitoare la obligatii fiscale accesorii a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 427 din 21 mai 2020. 
 

Ordinul nr. 1061/2020: continutul actului normativ

In temeiul prevederilor art. 342 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si

 

avand in vedere prevederile Decretului nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, ale Decretului nr. 240/2020 privind prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei si ale art. VII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare, precum si avizul conform al Ministerului Finantelor Publice comunicat prin Adresa nr. 820.877 din 8.05.2020,
 

presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:
 

Art. 1. -

(1) Prin derogare de la prevederile cap. I din anexa nr. 1 "Procedura privind emiterea si comunicarea unor acte administrative si de executare pentru debitorii care inregistreaza obligatii fiscale restante sub o anumita limita" la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 727/2019 pentru aprobarea Procedurii privind emiterea si comunicarea unor acte administrative si de executare pentru debitorii care inregistreaza obligatii fiscale restante sub o anumita limita si pentru modificarea Procedurii privind stabilirea obligatiilor fiscale accesorii reprezentand penalitati de nedeclarare, aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.834/2015, cu modificarile ulterioare, nu se emit decizii referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere. Decizia referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere se poate emite si comunica debitorului din oficiu sau ori de cate ori acesta solicita achitarea obligatiilor fiscale accesorii, cu conditia ca decizia sa fie confirmata de primire.
 

(2) Procedura privind emiterea si comunicarea unor acte de executare pentru debitorii care inregistreaza obligatii fiscale/bugetare restante sub o anumita limita, prevazuta la cap. III din anexa nr. 1 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 727/2019, cu modificarile ulterioare, se suspenda, cu exceptia executarilor silite care se aplica pentru recuperarea creantelor bugetare stabilite prin hotarari judecatoresti definitive, pronuntate in materie penala.
 

(3) Aplicarea prevederilor alin. (1) inceteaza in termen de 30 de zile de la incetarea starii de urgenta.
 

(4) Dupa expirarea termenului prevazut la alin. (3), deciziile referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere se emit in primele 15 zile imediat urmatoare incetarii acestui termen.
 

(5) Pentru obligatiile fiscale accesorii reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale cu scadente anterioare intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare, calculate prin decizii emise si comunicate pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, se aplica in mod corespunzator prevederile referitoare la stingerea obligatiilor fiscale potrivit Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

(6) Deciziile referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere prin care sunt individualizate obligatiile accesorii prevazute la alin. (5), emise si necomunicate pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, se comunica in termenul prevazut la alin. (4).
 

Art. 2. -

Directia generala de administrare a marilor contribuabili, Directia generala regionala a finantelor publice Bucuresti, directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si organele fiscale din subordinea acestora vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
 

Art. 3. -

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul de procedura fiscalaobligatii fiscaleobligatii accesorii


Data aparitiei: 22 Mai 2020

Votati articolul "Ordinul nr. 1061/2020 - Noua procedura privind emiterea deciziilor referitoare la obligatii fiscale accesorii":
Rating:

Nota: 2 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X