email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectia Muncii a publicat Ghidul pentru activitati in regim de munca la domiciliu, telemunca si program individualizat

Inspectia Muncii a publicat Ghidul pentru activitati in regim de munca la domiciliu, telemunca si program individualizat
telemuncarevisalcontract de munca

Inspectia Muncii a elaborat un Ghid privind desfasurarea activitatii in regim de munca la domiciliu/telemunca/program individualizat de munca. 

Violeta Alexandru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, anunta la finalul saptamanii trecute ca a cerut Inspectiei Muncii sa ajute angajatorii in aceasta perioada. 

"Am cerut Inspectiei Muncii sa ajute angajatorii, in aceasta perioada, pentru ca angajatii lor, care vor trece in munca de la distanta, sa aiba toate documentele puse la punct. Nu vreau sa trecem prea repede peste aceste implicatii generate de recentele decizii din Guvern iar dupa ce se va sfarsi aceasta perioada, cand lucrurile revin la normal, angajatii sa aiba surpriza ca lucrurile sa nu fi fost puse la punct pentru ei.", a scris ministrul pe Facebook.

"Dupa ce le-am cerut sa elaboreze acest Ghid practic dat publicitatii in aceasta seara, m-am gandit fix la acest lucru: de ce nu a avut Inspectia Muncii ideea? Nu e nimic complicat. Trebuie doar sa iti pese.", a completat Violeta Alexandru postarea.
 

A. STABILIREA UNOR PROGRAME INDIVIDUALIZATE DE MUNCA

> prin decizie unilaterala a angajatorului, astfel incat personalul sa fie impartit in cel putin doua grupe care sa inceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin o ora.

Acest fapt implica doar modificarea programului de lucru, nu a unei clauze din contractul individual de munca si, prin urmare, nu se transmite in Registrul General de Evidenta a Salariatilor.


 

B. MUNCA LA DOMICILIU

> pe durata starii de alerta angajatorii pot dispune, prin decizie, munca la domiciliu, cu respectarea prevederilor legale in vigoare;

 > decizia va contine, pe langa elementele generale, si pe cele prevazute de art. 109 din Codul muncii:

- faptul ca salariatul lucreaza de la domiciliu;

 - perioada pentru care se aplica aceasta masura;

- programul in cadrul caruia angajatorul este in drept sa controleze activitatea salariatului si modalitatea concreta de realizare a controlului;

- obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliul salariatului, dupa caz, al materiilor prime si materialelor pe care le utilizeaza in activitate, precum si al produselor finite pe care le realizeaza.

 >  transmiterea in sistemul informatic privind Registrul General de Evidenta a Salariatilor (REGES/REVISAL) se va efectua in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor.
 

I. Inregistrarea si transmiterea contractului de munca la domiciliu

1.1 Inregistrarea unui contract nou de munca la domiciliu Contractul de munca la domiciliu se inregistreaza in REGES/REVISAL prin utilizarea functionalitatii

Inregistrare contract: in ecranul Tip contract din cadrul interfetei corespunzatoare operatiunii de Adaugare contract, se selecteaza, pentru atributul Tip contract, valoarea Contract de munca la domiciliu.

Restul atributelor contractului de munca la domiciliu – privind tipul de norma, durata, detaliile contractului (numar, data incheiere, incepere activitate, ocupatie etc), salariu, sporuri si indemnizatii si data la care produce efecte se completeaza in acelasi mod utilizat pentru contractul individual de munca.

Data la care produce efecte se va completa cu data de incepere a activitatii in cadrul contractului de munca la domiciliu.



1.2. Modificarea in REGES/REVISAL a unui contract individual de munca aflat in derulare, in contract de munca la domiciliu
Modificarea in REGES/REVISAL a contractului individual de munca aflat in derulare se realizeaza prin functionalitatea Modificare contract: se opereaza modificarea valorii Tip contract din Contract individual de munca in Contract de munca la domiciliu si, daca este necesar, a altor atribute ale contractului individual de munca – modificat in contract de munca la domiciliu – privind tipul de norma, durata, detaliile contractului, salariu, sporuri si indemnizatii.
 

Consulta ghidul complet AICI >>>


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
telemuncarevisalcontract de munca


Data aparitiei: 10 Noiembrie 2020

Votati articolul "Inspectia Muncii a publicat Ghidul pentru activitati in regim de munca la domiciliu, telemunca si program individualizat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X