email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modelul de cerere utilizat pentru esalonarea la plata a datoriilor (Ordinul nr. 3896/2020)

Modelul de cerere utilizat pentru esalonarea la plata a datoriilor (Ordinul nr. 3896/2020)
esalonare la plataOUG 181/2020anaf

Contribuabilii au asteptat cu nerabdare sa fie prezentat oficial modelul ce se va utiliza pentru esalonarea la plata a datoriilor, conform OUG 181/2020. Desi OUG 181/2020 a intrat in vigoare de la 26 octombrie 2020, procedura a fost aprobata de abia in 19 noiembrie 2020, dupa o luna, cand a fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul 3896/2020.
 

Cerere pentru esalonarea a plata a datoriilor - Ordinul 3896/2020

In conformitate cu Art. 187 alin. (2) din Codul de procedura fiscala din 2015, se prevede ca pentru a se obtine acordarea esalonarii la plata, “continutul cererii, precum si documentele justificative care se anexeaza acesteia se aproba prin ordin al presedintelui A.N.A.F.”
 
Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au elaborat noi masuri fiscale in vederea sprijinirii mediului de afaceri, aprobate prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 181/2020. Una dintre principalele facilitati fiscale este esalonarea la plata simplificata, care se acorda pe o perioada de maxim 12 luni, pentru obligatiile bugetare datorate dupa declararea starii de urgenta. Adoptarea acestei facilitati a vizat sustinerea conformarii la plata si mentinerea lichiditatilor financiare pentru revitalizarea activitatii contribuabililor, ca efect al crizei sanitare.
 
Ordonanta de urgenta nr. 181/2020 privind unele masuri fiscal-bugetare, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene prevede la ARTICOLUL 13: “Procedura de acordare a esalonarii la plata de catre organul fiscal central se aproba prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.”

Esalonarile la plata ale obligatiilor fiscale se solicita de catre debitor in baza unei cereri depuse la organul fiscal pana la data de 15 decembrie 2020 inclusiv. Modalitatile de depunere sunt urmatoarele:

a) la registratura organului fiscal;
b) prin posta, cu confirmare de primire;


c) prin intermediul serviciului "Spatiu privat virtual".

Potrivit specialistului Ionut Jinga, in cazul in care debitorul opteaza pentru plata diferentiata a ratelor de esalonare, acesta mentioneaza in cerere propunerea de grafic, care va cuprinde, pentru fiecare rata, procentul care poate fi achitat din obligatiile fiscale principale si accesorii, respectiv:

a) cel putin 5% din cuantumul obligatiilor fiscale ce pot fi esalonate la plata, pentru jumatate din perioada de esalonare solicitata;
b) diferenta de procent se imparte in mod egal pentru fiecare rata de esalonare, pentru urmatoarele luni ramase din propunerea de grafic.
 

Modelul de cerere este atasat aici >>>


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
esalonare la plataOUG 181/2020anaf


Data aparitiei: 16 Noiembrie 2020
Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2020

Votati articolul "Modelul de cerere utilizat pentru esalonarea la plata a datoriilor (Ordinul nr. 3896/2020)":
Rating:

Nota: 3.04 din 5 din 23 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X