email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG este in Monitor! NU vor fi acordate vouchere de vacanta in 2021. Ce se intampla cu cele vechi?

OUG este in Monitor! NU vor fi acordate vouchere de vacanta in 2021. Ce se intampla cu cele vechi?
vouchere de vacantaanatinstitutii publice

OUG nr. 8/2021 care cuprinde masurile de reducere a cheltuielilor a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 168 din 18 februarie 2021. Potrivit documentului, in acest an, autoritatile si institutiile publice nu acorda vouchere de vacanta noi.

Aceasta nu este singura masura de austeritate pe care o va introduce Guvernul in acest an. Din document mai reiese ca valoarea punctului de pensie se va mentine la nivelul de 1.442 lei, se elimina gratuitatea la tren pentru studenti si sporul Covid de 30% acordat salariatilor prefecturilor. 

Desi in acest an nu se vor emite vouchere de vacanta noi, se pot utiliza in continuare cele emise in perioada martie 2019 - decembrie 2019 si ianuarie 2020 - noiembrie 2020. Prin  OUG nr. 226/2020 (MO nr. 1332 din 31 decembrie 2020) le-a fost prelungita valabilitatea pana la 31 decembrie 2021.

In nota de fundamentare a proiectului, Finantele precizeaza ca neadoptarea acestor masuri, in regim de urgenta, poate avea urmatoarele consecinte negative:

- un impact suplimentar asupra deficitului bugetului general consolidat, afectand sustenabilitatea finantelor publice,
- intarzieri in adoptarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021, afectand posibilitatile de finantare in anul 2021 a actiunilor de limitarea raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum si a masurilor in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice,
- majorarea cheltuielilor bugetare, ceea ce creeaza premisele unui dezechilibru bugetar,
- posibile repercusiuni grave, data fiind necesitatea atingerii imunitatii colective, circa 70% din populatie sa fie protejata, pentru a permite ca pandemia sa fie sub control si in cele din urma, eradicata.

La polul opus, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania (OPTBR) – impreuna cu Asociatia Profesionala a Emitentilor de Tichete (APET) isi exprima nemultumirea si protesteaza fata de eliminarea neargumentata a acordarii voucherelor de vacanta pentru 2021.

"Pentru angajati, voucherele de vacanta asigura: cresterea venitului disponibil si a nivelului de trai; imbunatatirea starii de sanatate fizica si psihica; cresterea productivitatii si disciplinei muncii; cresterea calitatii vietii prin diversificarea bugetului de consum precum si dezvoltarea culturii unei alimentatii sanatoase.

Pentru angajatori, ele asigura: reducerea costului fortei de munca; imbunatatirea productivitatii muncii si reducerea absenteismului; cresterea motivarii si loialitatii salariatilor; cresterea retentiei de personal; cresterea responsabilitatii sociale fata de angajat.

Pe de alta parte, voucherele de vacanta au determinat autorizarea, deci fiscalizarea a circa 3000 de structuri de cazare – pensiuni, vile, apartamente. Prin eliminarea voucherelor exista riscul ca unele structuri de cazare sa se reintoarca la ”turismul la negru”, bugetul de stat urmand sa piarda sume consistente. Sistemul voucherelor de vacanta a avut in toti acesti ani un impact determinant asupra reducerii economiei subterane prin incurajarea angajatorilor de a incheia contracte de munca, pentru a beneficia de avantajele fiscale oferite de voucherele de vacanta.", se precizeaza intr-un comunicat al institutiei. 

 

Foto: pexels.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
vouchere de vacantaanatinstitutii publice


Data aparitiei: 16 Februarie 2021
Ultima actualizare: 19 Februarie 2021

Votati articolul "OUG este in Monitor! NU vor fi acordate vouchere de vacanta in 2021. Ce se intampla cu cele vechi?":
Rating:

Nota: 3.25 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X