Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite

Expertii FMI prognozeaza o reducere a contributiilor sociale

Data actualizarii: 09 Februarie 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
fmijeffrey franksimpozitecolectare

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, inainte de plecarea din Romania, ca nivelul de colectare a veniturilor este peste asteptarile Fondului, iar daca Guvernul va dispune de bani suplimentari, va putea face o reducere a contributiilor sociale dupa jumatatea acestui an.

Expertul FMI a spus ca scaderea cotei contributiilor sociale nu poate fi impusa de Fond. Ea va fi decisa numai de Guvernul Romaniei, in functie de strategia economica: „In 2011 vom vedea cum evolueaza colectarea impozitelor. Primele indicii din finalul 2010 si prima luna din acest an arata ca veniturile se colecteaza mai mult decat speram. Daca acest lucru se continua, poate ca la mijlocul anului guvernul vrea sa faca o evaluare, care sa ne arate ca a depasit tinta si sunt bani suplimentari. Pot avea un deficit mai mic, care sa ii ajute sa atinga si tinta pe 2012. Aceasta este o idee excelenta, ar putea utiliza banii pentru investitii suplimentare, de exemplu cofinantarea fondurilor UE, pentru reducerea unor contributii sociale. Este decizia guvernului", a considerat Franks.

Discutiile dintre FMI si reprezentantii Statului roman au vizat si posibilitatea inchiderii unor companii de stat:  "Facem o analiza a companiilor publice. Sunt multe. Avem o lista partiala cu peste 150 de companii. Trebuie sa facem o analiza, care sunt aceste companii, ce servicii presteaza, daca au arierate, pierderi, profit, daca sunt eficiente. Primul pas este elaborarea unei strategii pentru fiecare intreprindere publica".





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X