Andreea Paul-Vass, consilierul pe probleme economice a Guvernului, a anuntat ca la Registrul Comertului au fost aproape 2.700 de firme in urma programului guvernamental de sprijinire a tinerilor intreprinzatori, sustine Andreea Paul-Vass. Dintre firmele inregistrate, peste 1.400 sunt deja inmatriculate.
"Fruntase ca numar de firme inregistrate sunt municipiul Bucuresti (264) si judetul Cluj (211), care se dovedesc a fi in continuare polii de competitivitate ai economiei romanesti. Acestea sunt urmate de judetele Brasov (157), Dolj (118), Timis (102), Mures (101) si Iasi (100), unde au fost inregistrate intre 100 si 200 de firme in cele aproximativ doua luni de zile de la lansarea programului de sustinere a tinerilor antreprenori", a scris Andreea Paul-Vass, pe blogul personal.
Potrivit consilierului economic, domeniile de activitate cel mai des vizate de tinerii antreprenori au fost intretinerea si repararea autovehiculelor (104 firme inmatriculate), fabricarea painii si a produselor de patiserie (79), restaurante (51), lucrari de constructii (50), comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun (35).
Prin programul de stimulare a activitatii antreprenoriale a tinerilor, Guvernul ofera strat-up-urilor un sprijin de pana la 10.000 de euro, reprezentand 30% din valoarea proiectului de investitii.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
De asemenea, la contractarea de credite bancare statul garanteaza pana la 80% din imprumut.