email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor nu vor mai fi comasate cu ANAF

ANAFANVgarda financiaraadministratii fiscale

Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor nu se mai comaseaza cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala, care va fi restructurata prin desfiintarea unor directii regionale si disponibilizari de personal, au declarat surse oficiale.
 
La inceputul lunii martie, un proiect de hotarare de Guvern arata ca Fiscul va fi reorganizat prin preluarea atributiilor Autoritatii Vamilor si Garzii Financiaresi va functiona ca organ de specialitate al administratiei publice centrale. In urma restructurarii, numarul total de posturi trebuia sa scada cu aproape 5.000, la 29.100.
 
"Proiectul de reorganizare a ANAF, aflat in procedura de avizare, nu mai cuprinde desfiintarea Garzii Financiare si a Vamii. Aceste doua institutii vor ramane in formula actuala. Guvernul a renuntat la idee, cel mai probabil pentru ca propunerea nu avea sustinerea intregii coalitii", au spus sursele citate.
 
La trei zile dupa publicarea proiectului de hotarare, presedintele Traian Basescu a spus ca ar mai da o sansa Garzii Financiare si ANV, pe care le-ar mentine pana la 31 decembrie (2011 - n.r.) pentru a da proba capacitatii lor de a avea o activitate eficienta.
 
"Nu cred ca atunci cand o institutie merge prost pana la urma o desfiintezi. Trebuie sa o faci sa functioneze", a mai spus atunci presedintele.
 
De asemenea, ministrul Mediului, Laszlo Borbely declara la inceputul lunii martie ca UDMR are rezerve fata de forma proiectului de hotarare facut public de Ministerul Finantelor care prevedea desfiintarea Garzii Financiare, condusa de Arpad Csaba Ladanyi.
 
Atat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, cat si presedintele ANAF, Sorin Blejnar, au vorbit in ultimul timp de restructurarea ANAF prin reducerea cu pana la 30% a numarului de administratii financiare, fara sa mai aminteasca si de comasarea Garzii si ANV.
 
In cea mai recenta declaratie pe acest subiect, Ialomitianu preciza ca restructurarea ANAF va duce la disponibilizarea a 20% din personalul agentiei, care totalizeaza in prezent aproximativ 34.000 de posturi.
 
In urma cu un an, presedintele ANAF spunea ca nu este nemultumit de calitatea profesionala, chiar si morala a unora dintre angajatii Garzii Financiare. De altfel, in luna februarie a acestui an, Blejnar afirma chiar ca sunt angajati ai Garzii Financiare care nu conosc legea, ceea ce explica unele rezultate mai slabe.
 
Garda Financiara este condusa de la inceputul anului trecut de Arpad Ladanyi (UDMR), care a fost numit prin decizie a premierului Emil Boc. Atat Garda Financiara, cat si Autoritatea Nationala a Vamilor se afla in subordinea ANAF.
 

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANAFANVgarda financiaraadministratii fiscale


Data aparitiei: 05 Mai 2011

Votati articolul "Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor nu vor mai fi comasate cu ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X