Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Altele

Tarile cu cei mai fericiti angajati si cu cele mai mari vacante

Data actualizarii: 19 August 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
salariiconcediiloc de muncaprogram de muncaangajati

Mai multe tari ofera concedii aproape duble fata de cele de care beneficiaza romanii. Daca in Romania orele de munca insumeaza in medie 41,2 ore pe saptamana, exista si tari in care aceasta rata este sub media europeana, iar numarul de zile libere il depaseste cu mult pe cel de 21 de zile de concediu acordate angajatilor romani.

Astfel, in Coreea de Sud sunt acordate 19 zile de concediu, in vreme ce sarbatorile legale sunt in numar de 15. Astfel, numarul total al zilelor libere este 34. Chiar daca beneficiaza insa de mai multe zile de concediu, acestia lucreaza in general si peste program.

Printre tarile cu un echilibru intre vacanta si salarii se afla Marea Britanie cu un numar de 36 de zile libere, cu mentiunea ca, pe langa zilele legale de concediu, angajatii britanici mai pot lipsi de la munca (fara sa li se taie ziua de munca) si daca sunt implicati in activitati sindicale. In plus, angajatii care au copii mici in ingrijire, au dreptul de a negocia un program mai flexibil de munca.

In Austria se acorda 25 de zile de concediu, la care se adauga 13 sarbatori legale. In total, zilele libere sunt 38, iar austriecii beneficiaza de cel de-al 13-lea salariu (ca prima de vacanta) si de cel de-al 14-lea salariu (prima de Craciun). Francezii lucreaza si mai putin, avand 40 de zile libere pe an si primesc minimum sase salarii compensatorii in cazul in care angajatorul decide sa ii concedieze.

Exista insa si un exemplu care demonstreaza ca romanii nu sunt totusi atat de dezavantajati cand bine vorba de plata salariilor si a timpului petrecut la locul de munca. Astfel, chiar daca in Rusia sunt acordate 40 de zile libere pe an, acestia primesc in general de salarii mici, platite cu intarziere, de cele mai multe ori.

Pe primul loc in top se afla Brazilia, cu 41 de zile libere, din care 30 de zile de concediu oficial. In plus, angajatii brazilieni sunt incurajati de Guvern sa isi ia toate cele 30 de zile de concediu odata. Chiar daca acesta poate fi luat si in doua parti, prima parte nu poate fi mai mica de 20 de zile.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X