email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tarile cu cei mai fericiti angajati si cu cele mai mari vacante

salariiconcediiloc de muncaprogram de muncaangajati

Mai multe tari ofera concedii aproape duble fata de cele de care beneficiaza romanii. Daca in Romania orele de munca insumeaza in medie 41,2 ore pe saptamana, exista si tari in care aceasta rata este sub media europeana, iar numarul de zile libere il depaseste cu mult pe cel de 21 de zile de concediu acordate angajatilor romani.

Astfel, in Coreea de Sud sunt acordate 19 zile de concediu, in vreme ce sarbatorile legale sunt in numar de 15. Astfel, numarul total al zilelor libere este 34. Chiar daca beneficiaza insa de mai multe zile de concediu, acestia lucreaza in general si peste program.

Printre tarile cu un echilibru intre vacanta si salarii se afla Marea Britanie cu un numar de 36 de zile libere, cu mentiunea ca, pe langa zilele legale de concediu, angajatii britanici mai pot lipsi de la munca (fara sa li se taie ziua de munca) si daca sunt implicati in activitati sindicale. In plus, angajatii care au copii mici in ingrijire, au dreptul de a negocia un program mai flexibil de munca.

In Austria se acorda 25 de zile de concediu, la care se adauga 13 sarbatori legale. In total, zilele libere sunt 38, iar austriecii beneficiaza de cel de-al 13-lea salariu (ca prima de vacanta) si de cel de-al 14-lea salariu (prima de Craciun). Francezii lucreaza si mai putin, avand 40 de zile libere pe an si primesc minimum sase salarii compensatorii in cazul in care angajatorul decide sa ii concedieze.

Exista insa si un exemplu care demonstreaza ca romanii nu sunt totusi atat de dezavantajati cand bine vorba de plata salariilor si a timpului petrecut la locul de munca. Astfel, chiar daca in Rusia sunt acordate 40 de zile libere pe an, acestia primesc in general de salarii mici, platite cu intarziere, de cele mai multe ori.

Pe primul loc in top se afla Brazilia, cu 41 de zile libere, din care 30 de zile de concediu oficial. In plus, angajatii brazilieni sunt incurajati de Guvern sa isi ia toate cele 30 de zile de concediu odata. Chiar daca acesta poate fi luat si in doua parti, prima parte nu poate fi mai mica de 20 de zile.

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Atentie la noutatile privind PROCEDURILE CONTABILE!


Important: modificarile fiscale privind subiectele sensibile pentru orice contabil sunt luate acum in vizor in lucrarea specializata Proceduri Contabile pentru Societati Comerciale:

• ajustarea pentru depreciere
• TVA
• contributii sociale
• contributia asiguratorie pentru munca
• impozite si taxe locale
  - decontarea unei parti din salariu
  - organizarea adunarilor generale ale actionarilor

Va oferim 40 de modele de proceduri gata scrise, in conformitate perfecta cu noua legislatie fiscala! 

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariiconcediiloc de muncaprogram de muncaangajati


Data aparitiei: 19 August 2011

Votati articolul "Tarile cu cei mai fericiti angajati si cu cele mai mari vacante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X