Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Cheltuieli deductibile. Documente pentru acordarea de articole promotionale

Data actualizarii: 29 Iunie 2012
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
OMEF 3512/2008articole promotionalecheltuieli deductibileevenimente

Vom vedea mai jos ce documente trebuie sa stea la baza inregistrarii de cheltuieli deductibile cu articole promotionale acordate in cadrul diverselor evenimente organizate de o societate in scopul  promovarii vanzarilor.

Raspuns:

Din punctul de vedere al impozitului pe profit, sunt cheltuieli efectuate in scopuri realizarii de vebituri, cheltuielile de reclama si publicitate efectuate in scopul popularizarii firmei, produselor sau serviciilor, in baza unui contract scris, precum si costurile asociate producerii materialelor necesare pentru difuzarea mesajelor publicitare. Sunt incluse in categoria cheltuielilor de reclama si publicitate si bunurile care se acorda in cadrul unor campanii publicitare ca mostre, pentru incercarea produselor si demonstratii la punctele de vanzare, precum si alte bunuri si servicii acordate cu scopul stimularii vanzarilor. Asadar, aceste cheltuieli sunt deductibile la calculul profitului impozabil in baza art. 21 alin. (2) lit. d) din Codul fiscal .
 
In ceea ce priveste documentele intocmite cu ocazia actiunii de stimulare a vanzarilor, prevederile OMEF 3512/2008 precizeaza ca avizul de insotire a marfii serveste, printre altele, ca document de descarcare din gestiune a bunurilor cedate cu titlu gratuit. Astfel, potrivit instructiunilor de completare a acestui formular, in cazul categoriilor de bunuri mentionate mai sus (mostre, bunuri date pentru stimularea vanzarii sau testari la locul de desfacere, premii, materiale promotionale etc.) se intocmeste aviz de insotire a marfii care va purta mentiunea "Fara factura".
 
Asadar, cheltuielile cu articolele promotionale acordate in vederea stimularii vanzarilor sunt deductibile la calculul impozitului pe profit in conditiile in care exista: contract cu clientul partener pentru desfasurarea campaniei de promovare a produselor, regulament campanie promotionala aprobat de conducerea societatii pentru organizarea campaniei de marketing, pentru promovarea produselor, stimularea vanzarilor, in care sa fie inscrisa perioada de desfasurare, in ce consta, modalitati de promovare, persoane responsabile etc.







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X