Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Textele privind secretul bancar si profesional din Legea de functionare a DNA-DIICOT au fost abrogate

Data actualizarii: 19 Decembrie 2012
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
secretul bancarlegea de functionare DNA-DIICOTspalarea banilorcodul vamallegea 86/2006


Va aducem la cunostinta faptul ca Guvernul a abrogat textele referitoare la secretul bancar si cel profesional din legea speciala privind prevenirea spalarii banilor, precum si din cele de organizare si functionare a DNA si DIICOT, printr-un proiect de lege aprobat in sedinta de marti.

Documentul include o serie de masuri pentru punerea in aplicare a Legii 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesuale penale.

"Au fost abrogate textele referitoare la secretul bancar si cel profesional din legea speciala privind prevenirea spalarii banilor, precum si din cele de organizare si functionare a DNA si DIICOT. Au fost abrogate si dispozitiile din Legea 86/2006 privind Codul vamal, care prevedeau ca, in cazul infractiunilor vamale, datoria vamala serveste la determinarea temeiului de pornire a urmaririi penale", arata Guvernul intr-un comunicat.

Potrivit distinctiei intre tehnicile de supraveghere (interceptarea convorbirilor si comunicarilor, accesul la un sistem informatic, supravegherea video, audio) si tehnicile de cercetare (utilizarea investigatorilor sub acoperire, participarea autorizata la anumite activitati), este stabilit principiul conform caruia tehnicile de supraveghere sunt dispuse de catre judecatorul de drepturi si libertati, iar tehnicile de cercetare de catre procurori. Guvernul sustine ca acest principiu este in concordanta atat cu practica CEDO, cat si cu legislatiile altor state din Uniunea Europeana.

Sursa: Mediafax






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X