email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou impozit in 2015

Noul Cod fiscaldezbatere publica2 februariesupraimpozitareimobile darapanateimobilelorcaseparagina


Supraimpozitarea unor imobile ar putea deveni realitate daca, dupa punerea in dezbatere publica a noului Cod fiscal la 2 februarie, modificarile vor fi aprobate in forma actuala. Aceasta este o propunere care vine din partea Asociatiei Municipiilor din Romania.

"Am luat act de solicitarea Asociatiei Municipiilor din Romania privind posibilitatea ca Autoritatile Publice Locale sa poata supraimpozita imobilele neingrijite. Este o propunere care va fi dezbatuta in discutiile MFP pe marginea noului Cod fiscal", se mentioneaza intr-un raspuns al Ministerului Finantelor obtinut de HotNews.ro.


De asemenea, Ministerul Finantelor precizeaza ca dezbaterile publice pe marginea noului Cod Fiscal vor incepe din data de 2 februarie.

Aceasta modificare este ceruta de mai multa vreme de catre Asociatia Municipiilor din Romania.

In aceasta privinta au existat astfel mai multe discutii cu reprezentantii Ministerului Finantelor. In urma unor intalniri recente in cadrul careia a fost atins si acest subiect, ministrul finantelor Darius Valcov si secretarul de stat Dan Manolescu ar fi agreat ideea cuprinderii acestor prevederi in proiectul de Cod Fiscal care va fi supus dezbaterii publice la inceputul lunii februarie, scrie HotNews.ro.

Ilie Bolojan, presedintele executiv al Asociatiei Municipiilor din Romania si primar al municipiului Oradea, a declarat pentru HotNews.ro ca supraimpozitarea este o solutie pentru determinarea proprietarilor sa ia decizii in privinta imobilelor neingrijite pe care le detin.

"Am solicitat ca printr-un articol de lege sa se prevada posibilitatea ca fiecare consiliu local sa poata supraimpozita de pana la cinci ori fata de nivelul actual aceste imobile. Ar insemna sa lase posibilitatea fiecarei autoritati locale sa decida daca supraimpoziteaza sau nu", a afirmat Ilie Bolojan. Acesta a precizat ca sumele stranse din supraimpozitare s-ar face venituri a bugetele locale. Mai departe, ar urma sa fie infiintate fonduri la nivel local speciale pentru renovarea si restaurarea imobilelor neingrijite sau abandonate. Practic, banii din aceste fonduri speciale ar urma sa fie folositi tot pentru renovarea acestor imobile, prin acordarea de finantari cu diverse facilitati. In Oradea, functioneaza deja acest sistem al finantarilor pentru reabilitarea cladirilor darapanate. Insa sunt prea putine exemple de acest fel. In Bucuresti, de exemplu, nu sunt acordate facilitati, chiar daca e plin de cladiri care sunt pe punctul sa se prabuseasca, mai ales in centru.

O problema ridicata in cadrul discutiilor a fost cea legata de definirea imobilelor neingrijite. Ilie Bolojan sustine ca exista deja stabilite criteriile la nivelul Inspectoratului de Stat in Constructii.

La momentul prezent, legislatia prevede sanctionarea cu amenda a acelor proprietari de clardiri aflate in paragina sau darapanate. Bucurestiul este unul dintre orasele care detine cele mai multe cladiri aflate in astfel de situatii, cu precizarea ca dupa ce proprietarul este amendat, acesta nu mai poate fi amendat a doua oara.

 

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Noul Cod fiscaldezbatere publica2 februariesupraimpozitareimobile darapanateimobilelorcaseparagina


Data aparitiei: 22 Ianuarie 2015

Votati articolul "Un nou impozit in 2015":
Rating:

Nota: 1.63 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X