Angajamentele producatorilor ar putea sa nu fie suficiente pentru ca masurile de combatere a evaziunii fiscale in industria panificatiei sa fie cu adevarat eficiente.
In deschiderea sedintei saptamanale de Guvern, premierul Ponta a declarat ca asteapta sa vada aplicate si in realitate angajamentele producatorilor de a scadea preturile.
In acest sens, acesta a declarat:
"La Agricultura, domnule ministru /Daniel Constantin, n.r./, aveti rezultate extraordinare. Acum, sigur, ca producatorii se plang ca au scazut pretul. E intr-un fel normal sa scada pentru ca productia e cu 50% mai mare decat anul trecut. Vreau sa faceti, insa, atat cat ne permite legea, ca la preturi n-avem voie sa umblam, sa vedeti, impreuna cu celelalte autoritati ale statului, daca este vorba de nereguli sau de un anumit tip de politica. Daca putem sa facem ceva, facem cu mare drag. Ceea ce s-au angajat producatorii, apropo de scaderea preturilor, ca scadem TVA la paine, poate il vedem si in realitate".
Ordonanta care vizeaza reducerea la 9% a TVA pentru livrarea de paine, grau si faina a fost adoptata in sedinta de Guvern din 30 iulie 2013 si, potrivit autoritatilor, masura urmareste combaterea fraudei fiscale in domeniului comertului cu paine, cota redusa aplicandu-se pe tot lantul de productie si distributie.

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Portal Persoane Fizice - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Cartea verde a Contabilitatii varianta online
La finalul vizitei Fondului Monetar International /FMI/ in Romania, din luna iulie, Andrea Schaechter, seful misiunii din partea institutiei internationale, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca reducerea TVA la paine este o masura temporara, iar dupa o perioada se va face o evaluare daca evaziunea fiscala s-a redus.
Sursa: Agerpres