Comisia Europeana anunta ca a aprobat modificarea programului operational „Competitivitate” in Romania, prin redirectionarea unei finantari de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a sprijini financiar firmele mici si mijlocii.
Pentru a fi atenuate efectele negative ale crizei provocate de coronavirus asupra economiei tarii, UE va acorda sprijin financiar unui numar de peste 120 000 de microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si unor initiative de digitalizare si educatie electronica.
Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Datorita flexibilitatii oferite de Initiativa pentru investitii ca reactie la coronavirus (CRII) a Comisiei, intreprinderile romanesti pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depasi dificultatile cauzate de pandemie si a mentine locurile de munca. Alaturi de fondurile UE deja orientate catre sectorul sanatatii din Romania, precum si catre formare, educatie si infrastructuri, aceasta este o oportunitate unica pentru o redresare economica rapida. In prezent, este extrem de important sa se puna rapid in practica aceste masuri.”, europa.eu.
Romania a mobilizat deja fonduri UE in valoare de 350 de milioane de euro pentru a sprijini lucratorii din domeniul sanatatii care se afla in prima linie a luptei impotriva pandemiei, a mai specificat Comisia Europeana.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Cartea Verde a Contabilitatii
Modificarile sunt posibile datorita flexibilitatii exceptionale specifice Initiativei pentru investitii ca reactie la coronavirus (CRII) si Initiativei plus pentru investitii ca reactie la coronavirus (CRII+), care le permit statelor membre sa utilizeze finantare in cadrul politicii de coeziune pentru a sprijini sectoarele cele mai expuse la pandemie.
Aceste modificari vor intari efectul de transformare pe care il au fondurile politicii de coeziune asupra economiei romanesti prin finantarea inovarii, a cercetarii, a formarii, a educatiei, a gestionarii moderne a apei, a sistemelor de canalizare, a drumurilor noi si a altor tipuri de infrastructuri, mai scrie in comunicatul UE.