email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raportari semestriale 2018. Au fost publicate formularele

Raportari semestriale 2018. Au fost publicate formularele
raportarea contabilamfpcifra de afaceri

Prin OMFP nr. 2531/2018 a fost aprobat Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2018 a operatorilor economici. Sistemul de raportare se aplica:

    •  entitatilor carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei, inclusiv operatorilor economici al caror exercitiu financiar este diferit de anul calendaristic.

    • persoanelor carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.844/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.

Nu intocmesc raportari contabile la 30 iunie 2018 entitatile care:

    •  nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2018,
    •  in tot semestrul I al anului 2018 s-au aflat in inactivitate temporara,


    • entitatile infiintate in cursul anului 2018,
    • persoanele juridice care se afla in curs de lichidare, potrivit legii.

Atat in cazul entitatilor pentru care exercitiul financiar coincide cu anul calendaristic, cat si in cazul celor care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic incadrarea in criteriul privind cifra de afaceri se efectueaza pe baza indicatorilor determinati din situatiile financiare anuale ale exercitiului financiar precedent, respectiv a balantei de verificare incheiate la finele exercitiului financiar precedent.

Entitatile care au ales un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic completeaza formularul "Contul de profit si pierdere"/"Contul prescurtat de profit si pierdere", respectiv formularul "Situatia veniturilor si cheltuielilor", cu informatiile corespunzatoare perioadelor 1 ianuarie 2017-30 iunie 2017, respectiv 1 ianuarie 2018-30 iunie 2018.

Formatul electronic al raportarilor contabile la 30 iunie 2018 a fost publicat in data de 23 iulie 2018 si poate fi descarcat de pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, de la adresa https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/1027_1050_2018.html


Raportarile contabile la 30 iunie 2018 sunt semnate de persoanele in drept, cuprinzand si numele in clar al acestora. Randul corespunzator calitatii persoanei care a intocmit raportarile contabile se completeaza astfel:

   - directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie, potrivit legii contabilitatii;

   - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.

Raportarile contabile la 30 iunie 2018 se semneaza si de catre administratorul sau persoana care are obligatia gestionarii entitatii.
 
Raportarile contabile la 30 iunie 2018 se depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice pana cel mai tarziu la data de 16 august 2018.


de Irina Dumitrescu

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
raportarea contabilamfpcifra de afaceri


Data aparitiei: 24 Iulie 2018

Votati articolul "Raportari semestriale 2018. Au fost publicate formularele":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X