Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Nou proiect privind repartizarea profitului la societatile nationale si cele cu capital integral de stat

Data actualizarii: 21 Octombrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxe si ImpoziteOG 64/2001capital integral de statcompaniile nationaleproiect de lege


Va prezentam mai jos principalele propuneri pe care le face proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.71/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome si pentru prorogarea unui termen.

In prezent, art. 1 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome, aprobata cu modificari prin Legea 769/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca in termen de 60 de zile de la depunerea situatiilor financiare anuale societatile comerciale la care statul ori o unitate administrativ teritoriala este actionar unic, majoritar sau la care detine controlul au obligatia sa vireze dividendele cuvenite actionarilor respectiv institutiilor publice care detin actiunile.

La art. 1 alin. 4^3 se prevede ca pana la data de 25 a lunii urmatoare conducerea operatorilor economici mentionati anterior au obligatia declararii la organele teritoriale ale Agentiei nationale de Administrare Fiscala, respectiv organele de control ale administratiei publice locale a acestor dividende in vederea incasarii la bugetul de stat sau local.

Se creeaza astfel confuzie, mai aminteste Nota de fundamentare, in sensul in care aceste dividende trebuie sa fie virate direct actionarilor sau sa fie virate la bugetul de stat sau local.

Odata cu modificarile avute in vedere, se preconizeaza ca societatile nationale, companiile nationale si societatile la care statul ori o unitate administrativ-teritoriala este actinar unic, majoritar sau la care detine controlul vor avea obligatia instiintarii actionarilor asupra cuantumului dividendelor de virat la bugetul de stat sau local, dupa caz, precum si obligatia instiintarii organului fiscal competent, prin depunerea unei declaratii informative, urmand ca declararea dividendelor si virarea acestora la bugetul de stat sau local, dupa caz, sa fie efectuata de catre autoritatea publica centrala, respectiv locala.

Puteti consulta intregul proiect aici.







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X