Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

In atentia celor care depun formularul 630. Aspecte de interes privind regularizarea CASS

Data actualizarii: 24 Octombrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Formulare Impoziteformularul 630regularizarea CASSplata contributiei de asigurariplata a CASS


Finantele prezinta cateva aspecte de interes cu privire la regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate (regularizarea CASS) si la plafonarea bazei de calcul pentru veniturile realizate in 2012.

Click aici pentru Tabelul de regularizare CASS.

Stabilirea obligatiilor anuale de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate serealizeaza de organul fiscal competent, prin decizia de impunere anuala (formularul 630), pe baza careia se regularizeaza sumele datorate cu titlu de plati anticipate, si se efectueaza incadrarea in plafoanele prevazute la art. 296^22 alin. (5) si (6) si art. 296^27 din Codul fiscal.

La formularul 630 se va emite de organul fiscal si anexa "Situatie privind stabilirea contributiei lunare de asigurari sociale de sanatate" pentru fiecare categorie de venit pentru care se stabileste contributia de asigurari sociale de sanatate.

La determinarea venitului anual baza de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate nu se iau in considerare pierderile fiscale anuale prevazute la art. 80 din Codul fiscal.

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate stabilita prin decizia de impunere anuala se efectueaza in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei, iar sumele achitate in plus se compenseaza sau se restituie potrivit prevederilor Codului de procedura fiscala.

Regularizarea obligatiei de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate seefectueaza de catre organul fiscal competent:

* organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania;
* organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru contribuabilii persoane fizice care nu au domiciliul fiscal in Romania.

Aspecte cu privire la stabilirea obligatiilor anuale de plata a CASS si regularizarea sumelor datorate cu titlu de plati anticipate, sunt prezentate in anexa la material, pentru fiecare categorie de venit pentru care seefectueaza regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate si incadrarea in plafoanele prevazute de lege.

Temei legal: - Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, Titlul IX^2, Cap.II si III;

- O.P.A.N.A.F. nr. 2130/2013 pentru aprobarea Procedurii de stabilire si de regularizare a CASS datorata de persoanele fizice potrivit Cap. II si III ale titlului IX^2 din Codul fiscal;

- O.P.A.N.A.F.nr. 938/2013 pentru aprobarea formularului 630 "Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate".

Sursa: Finante Arges







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X