Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Firmele care contesta licitatiile publice vor plati mai mult daca pierd in instanta

Data aparitiei: 30 Iunie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Licitatii publicecontestatiefirmelerezultatul licitatieicontestaplati

Firmele care contesta in instanta licitatiile publice, insa nu obtin castig de cauza, vor avea numai de pierdut fiindca vor fi obligate la plati majorate.

In concret, in sedinta de Guvern din 27 iunie s-a hotarat ca plafoanele aferente sumelor retinute de stat din garantia impusa firmelor care contesta rezultatul unei licitatii de achizitie publica sa fie majorate. De asemenea, obligatia acestei plati in cazul contestatiei va fi introdusa si in documentatia de atribuire a contractului, redactata inainte de licitatie, informeaza Mediafax.

In aceasta privinta, premierul Victor Ponta a mentionat ca modificarile sunt introduse dupa consultarea Comisiei Europene. De asemenea, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat: "Acoperim si zona de documentatie a atribuirii, unde cei care contestau nu aveau nicio obligatie financiara", a precizat si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Premierul a amintit ca noile plafoane ii vor obliga pe cei care contesta absolut orice licitatie sa se gandeasca de doua ori inainte de a incepe un asemenea demers, citeaza Mediafax, notand totodata ca "seful Guvenului a criticat de mai multe ori, de la preluarea mandatului, faptul ca proiecte de investitii publice sunt blocate deoarece firmele contesta rezultatul licitatiei, la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), blocand astfel derularea contractului".

In legislatia curenta se stabileste astfel ca in masura in care instanta competenta admite plangerea formulata impotriva deciziei Consiliului de respingere a contestatiei, autoritatea contractanta are obligatia de a returna contestatorului suma retinuta, in cel mult 5 zile de la data pronuntarii deciziei instantei de judecata.

In schimb, in masura in care instanta competenta admite insa plangerea formulata impotriva deciziei Consiliului prin care a fost admisa plangerea, respingand pe fond contestatia, autoritatea contractanta va retine suma.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X