Guvernul a reusit sa se apropie zilele acestea de un deziderat care nu e nou, ci care a fost vehiculat prin presa si prin nenumarate declaratii ale oficialilor in ultimele luni de zile. Dupa ani buni de completari, ordonante si amendamente variante, rescrierea Codului Fiscal si a celui de Procedura pare sa se apropie de etapa finala.
Avand ca principal obiectiv modernizare legislatiei fiscale din Romania, rescrierea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala urmareste dezvoltarea unui mediu economic stabil si predictibil pe termen lung, a declarat miercuri Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social, citata de Agerpres.
In aceasta privinta, Cristea a declarat:
"Punerea in dezbatere publica a noului Cod Fiscal si a noului Cod de Procedura Fiscala reprezinta pasi inainte in procesul de transparentizare a deciziei politice. Este important ca mediul economic, dar si partenerii sociali sa fie informati si consultati in permanenta cu privire la legislatia fiscala, iar dezbaterea publica a noilor Coduri arata deschiderea spre dialog a Guvernului. Invit toti partenerii sociali sa participe la aceasta consultare, sa se implice in procesul de luare a deciziilor privind modernizarea legislatiei fiscale".
Codul fiscal rescris, precum si Codul de procedura fiscala in forma rescrisa au fost recent publicate de Ministerul de Finante spre dezbatere publica, urmand astfel sa fie supuse negocierilor cu mediul de afaceri din partea caruia pot surveni alte propuneri de modificare.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ministerul de Finante a precizat in comunicatul emis ca rescrierea Codului Fiscal si a Codului de procedura fiscala inseamna reformularea prevederilor actuale pentru o intelegere facilitata, eliminarea disfunctionalitatilor si a eventualelor interpretari neunitare, actualizarea si reasezarea prevederilor articolelor, respectiv a titlurilor, pentru a raspunde atat cerintelor mediului de afaceri, cat si cerintelor organelor fiscale.