Darius Valcov, propus la Ministerul Finantelor, a declarat recent ca are incredere in masurile de relaxare fiscala si ca doreste sa inceapa dezbaterea asupra Codului fiscal si asupra Codului de procedura fiscala.
"Nivelul accizelor trebuie discutat pentru fiecare produs in parte. Trebuie sa avem o politica fiscal-bugetara si nu una bugetar-fiscala ", a declarat luni Darius Valcov, informeaza HotNews.ro. Propus pentru sefia Ministerului Finantelor, la audierile din comisiile de specialitate din Parlament, Valcov a adaugat ca se va incerca extinderea programului Prima Casa si Prima Masina, declarand totodata urmatoarele:
"Trebuie sa avem o politica fiscal-bugetara si nu una bugetar-fiscala. Dorim sa incepem dezbaterea asupra Codului Fiscal si a celui de procedura fiscala pe care sa le rescriem impreuna.
Daca vom avea excedent, vom constitui din el un buffer pe care sa il directionam spre masuri de relaxare fiscala."
Potrivit aceleiasi surse, Valcov a facut referiri la posibilele masuri de viitor care ar duce la o relaxare fiscala si care ar combate totodata si evaziunea fiscala:
" Cred foarte mult in masurile de relaxare fiscala si ca prin relaxare putem aduce bani mai multi la buget
Trebuie incluse reguli privind modalitatea de taxare in privinta resurselor naturale. Vom veni cu o lege pana la inceputul sesiunii viitoare pe care speram sa o putem dezbate.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Cartea Verde a Contabilitatii
Nivelul accizelor trebuie discutat pentru fiecare produs in parte.
O deviza aplicata de mine va fi toleranta zero pentru evaziune fiscala.
Dorim sa infiintam o banca de dezvoltare. O s-o facem mai degraba prin Eximbank decat prin CEC pentru ca ne-ar fi mai usor. Vom largi programul Prima Casa si Prima Masina, fara sa fie in mod necesar nevoie sa fie prima casa si respectiv prima masina
Tintim reducerea TVA global. Daca vom strange doua miliarde excedent bugetar, ne vom permite sa reducem TVA cu 2%. Daca vom strange 3 miliarde, vom reduce cu 3%
La 15 octombrie 2015 Legea Bugetului va intra in Parlament fie cu bugetul anual, fie cu bugetele anuale
Vom infiinta normative de cost pentru bunuri si servicii. In Italia prin asemenea masuri, Italia a adus 1,5 miliarde de lei suplimentar la buget", citeaza HotNews.ro.