Aflat saptamana aceasta la Sibiu, premierul Victor Ponta a declarat ca acesta este un moment in care Romania trebuie sa isi asume masura de reducere a CAS-ului, amintind ca astfel s-ar crea mai multe locuri de munca fiscalizate, obiect important in opinia premierului.
In aceasta privinta, in cadrul unui eveniment desfasurat la Sibiu, potrivit Mediafax, premierul a declarat:
"Pe baza datelor ce le vom face publice astazi (marti - n.r.), se va vedea ca este un moment in care Romania trebuie sa-si asume o reducere a CAS, pentru a atinge un obiectiv fundamental: mai multe locuri de munca fiscalizate, la alb. Pentru acest obiectiv, merita orice sacrificiu".
De asemenea, potrivit aceleiasi surse, intrebat de ce a amintit de folosirea supra-accizei la carburanti pentru a diminua efectele reducerii CAS, Ponta a afirmat:
"Voi vorbi astazi despre faptul ca prin masurile luate, unele mai putin populare decat altele, cum a fost supra-acciza, am reusit sa pastram si anul acesta si vom reusi si in anii viitori toate tintele de deficit bugetar, tintele de venituri si cele de cheltuieli".
Totodata, premierul a afirmat ca "va fi foarte clar pentru oricine din aceasta tara ca e necesara reducerea CAS" adaugand ca "daca nu avem oameni care muncesc si platesc taxe, pe termen lung, zece-douazeci de ani, nu poti sustine pensiile".
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
In paralel, aflat sambata la Sinaia, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu va promulga legea de reducere a CAS pana nu va fi convins ca masura este sustenabila economic si preciza ca asteapta de la Guvern evaluarea, pentru a se convinge ca nu va fi compensata cu introducerea de noi taxe:
"Pana nu voi fi convins ca masura este sustenabila economic, nu voi promulga legea. Acest punct de vedere: Da, de acord cu reducerea CAS, dar vrem sa stim conditiile in care se face, este nu numai al meu ci si al comunictatii de afaceri este si al FMI. si Fondul Monetar International sustine reducerea CAS, ca o reducere de povara fiscala, cu conditia sa stie cum se compenseaza aceasta adancire a deficitului si daca este buna pentru economia romaneasca sau nu".