email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce efecte vor avea amnistierea fiscala si reducerea CAS pentru viitorul nostru?

Amnistierea fiscala2015amnistiareducerea CASefectebugetulimpozitele

Multe dintre masurile luate in prezent nu isi fac simtite efectele decat peste cateva luni de zile sau chiar un an, cand ne vom mira din nou si ne vom revolta, la adapostul casei noastre sau sub obladuirea birourilor in care lucram, vazand cum salariile nu se maresc, se fac restructurari, iar preturile bunurilor de consum cresc de la o saptamana la alta.

Amagiti de titluri care ne vorbesc despre inflatie, neluand in seama modul in care functioneaza bugetul de stat si felul in care ne influenteaza DIRECT (nu uitati ca OPEN BUDGET e platforma care va explica cel mai bine unde sunt banii dumneavoastra), ne suparam pe un sistem pe care noi l-am creat printr-o resemnare care a inceput sa ne caracterizeze din ce in ce mai mult.

Despre aceasta resemnare scrie si Cristian Hostiuc intr-un editorial pentru Ziarul Financiar:

"Problema nu este la ei, ci la voi. Avem ceea ce avem, ceea ce urati, ceea ce dispretuiti, ceea ce credeti ca nu va reprezinta, din cauza voastra, nu a lor. Pentru ca nu le cereti socoteala, pentru ca nu ii validati, pentru ca ii lasati sa se aleaga singuri, avem rezultatul pe care il criticati.

Cand va rupeti masina intr-o groapa, cand boala va aduce cu forta intr-un spital, cand criticati sistemul de invatamant care produce corigenti, cand platiti dublu ca sa traversati muntii pentru ca nu s-a facut nicio autostrada, cand ii admirati in sinea voastra ca s-au descurcat pe cei care lucreaza cu statul pe preturi duble sau triple cand voi trebuie sa le reduceti, ganditi-va ca toate aceste lucruri se intampla din vina voastra si, mai mult decat atat, voi sunteti cei care le platiti facturile.

Cei care au pe mana puterea politica si administrativa, presedinte, guvern, primari, ministri sau institutii publice, lucreaza cu banii vostri, stransi din taxele si impozitele pe care le platiti voi. Ei nu vin cu bani de acasa, ci dimpotriva.

Ei cheltuiesc banii vostri asa cum vor ei pentru ca ii lasati.".

Revenim, asadar, la noile masuri anuntate si care urmeaza sa se aplice: amnistierea fiscala a aproximativ 20.000 de parinti, 50.000 de pensionari si 25.000 de bugetari si reducerea CAS cu cinci punte procentuale la angajator, votata de Camera Deputatilor cu 307 voturi "pentru", sapte "impotriva" si cinci abtineri), fiind astfel respinsa cererea presedintelui Romaniei de reexaminare a acestui act normativ.

O astfel de masura va face, asa cum a explicat presedintele, argumentand cererea de reexaminare, ca deficitul sa ajunga la peste 18 miliarde lei la fondul de pensii in 2015, suma care va trebui completata de la bugetul de stat.

Chiar daca aministia fiscala a ajutat alte state sa se relanseze, "solutia aleasa de Guvern - de amnistiere a creantelor din zona de cheltuieli (bugetari, prestatii sociale) - reduce veniturile bugetare in loc sa le creasca. Consumul in care s-ar investi aceste sume ar fi influentat pozitiv doar pe hartie, banii acestia fiind deja cheltuiti, de la momentul virarii lor (ultimii trei ani fiscali)", explica Denisa Patrascu pentru Legestart.ro.

In conditiile in care 2015 nu pare sa aduca vesti prea bune, investitiile scad, printr-o ecuatie cat se poate de simpla. "Care va fi sursa bugetara pentru bugetul viitor care sa acopere aceste cheltuieli, la care se adauga si o majorare a pensiilor cu 5% (promisa recent de ministrul muncii)?", scrie Denisa Patrascanu, explicand ca astfel investitiile vor urma un trend descendent.


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Amnistierea fiscala2015amnistiareducerea CASefectebugetulimpozitele


Data aparitiei: 16 Septembrie 2014

Votati articolul "Ce efecte vor avea amnistierea fiscala si reducerea CAS pentru viitorul nostru?":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X