email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce efecte vor avea amnistierea fiscala si reducerea CAS pentru viitorul nostru?

Amnistierea fiscala2015amnistiareducerea CASefectebugetulimpozitele

Multe dintre masurile luate in prezent nu isi fac simtite efectele decat peste cateva luni de zile sau chiar un an, cand ne vom mira din nou si ne vom revolta, la adapostul casei noastre sau sub obladuirea birourilor in care lucram, vazand cum salariile nu se maresc, se fac restructurari, iar preturile bunurilor de consum cresc de la o saptamana la alta.

Amagiti de titluri care ne vorbesc despre inflatie, neluand in seama modul in care functioneaza bugetul de stat si felul in care ne influenteaza DIRECT (nu uitati ca OPEN BUDGET e platforma care va explica cel mai bine unde sunt banii dumneavoastra), ne suparam pe un sistem pe care noi l-am creat printr-o resemnare care a inceput sa ne caracterizeze din ce in ce mai mult.

Despre aceasta resemnare scrie si Cristian Hostiuc intr-un editorial pentru Ziarul Financiar:

"Problema nu este la ei, ci la voi. Avem ceea ce avem, ceea ce urati, ceea ce dispretuiti, ceea ce credeti ca nu va reprezinta, din cauza voastra, nu a lor. Pentru ca nu le cereti socoteala, pentru ca nu ii validati, pentru ca ii lasati sa se aleaga singuri, avem rezultatul pe care il criticati.

Cand va rupeti masina intr-o groapa, cand boala va aduce cu forta intr-un spital, cand criticati sistemul de invatamant care produce corigenti, cand platiti dublu ca sa traversati muntii pentru ca nu s-a facut nicio autostrada, cand ii admirati in sinea voastra ca s-au descurcat pe cei care lucreaza cu statul pe preturi duble sau triple cand voi trebuie sa le reduceti, ganditi-va ca toate aceste lucruri se intampla din vina voastra si, mai mult decat atat, voi sunteti cei care le platiti facturile.

Cei care au pe mana puterea politica si administrativa, presedinte, guvern, primari, ministri sau institutii publice, lucreaza cu banii vostri, stransi din taxele si impozitele pe care le platiti voi. Ei nu vin cu bani de acasa, ci dimpotriva.

Ei cheltuiesc banii vostri asa cum vor ei pentru ca ii lasati.".

Revenim, asadar, la noile masuri anuntate si care urmeaza sa se aplice: amnistierea fiscala a aproximativ 20.000 de parinti, 50.000 de pensionari si 25.000 de bugetari si reducerea CAS cu cinci punte procentuale la angajator, votata de Camera Deputatilor cu 307 voturi "pentru", sapte "impotriva" si cinci abtineri), fiind astfel respinsa cererea presedintelui Romaniei de reexaminare a acestui act normativ.

O astfel de masura va face, asa cum a explicat presedintele, argumentand cererea de reexaminare, ca deficitul sa ajunga la peste 18 miliarde lei la fondul de pensii in 2015, suma care va trebui completata de la bugetul de stat.

Chiar daca aministia fiscala a ajutat alte state sa se relanseze, "solutia aleasa de Guvern - de amnistiere a creantelor din zona de cheltuieli (bugetari, prestatii sociale) - reduce veniturile bugetare in loc sa le creasca. Consumul in care s-ar investi aceste sume ar fi influentat pozitiv doar pe hartie, banii acestia fiind deja cheltuiti, de la momentul virarii lor (ultimii trei ani fiscali)", explica Denisa Patrascu pentru Legestart.ro.

In conditiile in care 2015 nu pare sa aduca vesti prea bune, investitiile scad, printr-o ecuatie cat se poate de simpla. "Care va fi sursa bugetara pentru bugetul viitor care sa acopere aceste cheltuieli, la care se adauga si o majorare a pensiilor cu 5% (promisa recent de ministrul muncii)?", scrie Denisa Patrascanu, explicand ca astfel investitiile vor urma un trend descendent.


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

[LIVE] Participati la Conferinta Nationala de Contabilitate din 2 Iulie


Va invitam la Video Conferinta
Nationala de Fiscalitate si Contabilitate


Atentie! Video Conferinta din 2 iulie 2024 de la Bucuresti
va fi transmisa LIVE pe Internet! 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Amnistierea fiscala2015amnistiareducerea CASefectebugetulimpozitele


Data aparitiei: 16 Septembrie 2014

Votati articolul "Ce efecte vor avea amnistierea fiscala si reducerea CAS pentru viitorul nostru?":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X