email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recompense pentru cei care furnizeaza informatii Consiliului Concurentei, in cadrul unei investigatii

legea concurenteimodificarerecompenseinvestigatiisanctiuniamenda


Potrivit anuntului facut de presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, in 2015 urmeaza sa se modifice Legea Concurentei astfel incat persoanele fizice care colaboreaza cu autoritatea de concurenta in cadrul unei investigatii sa beneficieze de politica de clementa.

In aceasta privinta, citat de Agerpres, acesta a declarat:

"Modificarea Legii Concurentei este parte a acordului cu Banca Mondiala. Nu vor fi schimbari majore. Una dintre ele este ca vrem sa dam posibilitatea persoanelor fizice de a furniza elemente care sa stea la baza declansarii investigatiilor noastre".

De asemenea, a precizat ca o politica similara se aplica in Ungaria. Agerpres noteaza ca la sfarsitul lunii mai, Chiritoiu declara ca angajatii care aduc dovezi ca firmele la care lucreaza incalca legislatia din domeniul concurentei ar putea primi drept recompensa o parte din amenzile pe care le plateste compania:

''O modificare pe care vrem sa o aducem Legii Concurentei este aceasta practica ce am vazut ca functioneaza foarte bine in Ungaria. Salariatii care vin si arata cum angajatorul lor incalca legea primesc o parte din sanctiuni''.

Acesta mentioneaza ca in Romania, pana acum, nu a existat vreo investigatie care sa se finalizeze cu ajutorul angajatilor, insa exista o investigatie in curs de derulare unde angajatii companiei au adus dovezi de incalcare a legii.

De asemenea, acesta a precizat ca firmele care recunosc ca au incalcat legislatia din domeniul concurentei ar putea fi scutite de o parte din amenda.

''Vrem sa modificam Legea Concurentei, astfel incat firmele care recunosc ca au incalcat legea sa beneficieze de o reducere din amenda. Vrem sa facem in asa fel incat acest lucru sa fie posibil inainte de finalizarea investigatiei, cand de regula firmele afla ce amenda primesc'', a spus Chiritoiu, citat de aceeasi sursa.

de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea concurenteimodificarerecompenseinvestigatiisanctiuniamenda


Data aparitiei: 11 Noiembrie 2014

Votati articolul "Recompense pentru cei care furnizeaza informatii Consiliului Concurentei, in cadrul unei investigatii":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X