Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Modificari privind raportarile operatorilor economici cu capital/patrimoniu integral ori majoritar detinut direct sau indirect de autoritatile publice centrale ori locale

Data aparitiei: 17 Martie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
OMFP 217/2015autoritatile publiceradiereafondurilor de garantarelista E

Prin OMFP 217/2015 publicat in MOF nr. 164 din 09/03/2015 au fost aduse modificari si completari Ordinului  41/2014 privind reglementarea procedurii de raportare a unor indicatori economico-financiari de catre operatorii economici cu capital/patrimoniu integral ori majoritar detinut direct sau indirect de autoritatile publice centrale ori locale.

Conform art. 1 din ordinul 41/2014, prevederile acestui ordin se aplica operatorilor economici care sunt organizati si functioneaza in baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, a Legii societatilor nr. 31/1990, precum si fondurilor de garantare care primesc finantari de la bugetul de stat, pana la radierea din registrul comertului, dupa cum urmeaza:

   a) regiilor autonome infiintate de stat si societatilor/ companiilor nationale, societatilor comerciale la care ponderea cumulata a capitalului detinut de stat este de peste 50% inclusiv;

   b) regiilor autonome infiintate de unitatile administrativteritoriale si societatilor comerciale la care ponderea cumulata a capitalului detinut de stat si/sau de una sau mai multe unitati administrativ-teritoriale este de peste 50% inclusiv;
   c) regiilor autonome si societatilor comerciale la care persoanele juridice mentionate la lit. a) si b) sau institutiile publice centrale si/sau locale sunt actionari unici sau detin direct ori indirect o participatie majoritara, dupa caz;
  
d) institutelor nationale de cercetare-dezvoltare organizate potrivit Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, altele decat cele care functioneaza ca institutii publice;

   e) fondurilor de garantare care primesc finantari de la bugetul de stat.

Listele operatorilor economici publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, la adresa www.mfinante.gov.ro se completeaza cu lista E ‐ lista operatorilor economici care functioneaza la nivelul administratiei publice centrale si locale, aflati in stare de lichidare conform prevederilor legale.

In ceea ce priveste datele finale, anexele nr. 1-5 se raporteaza la Ministerul Finantelor Publice de catre operatorii economici prevazuti la art. 3 alin. (1) lit. d) din ordin astfel:

-  anual - in termenul depunerii situatiilor financiare anuale, potrivit prevederilor art. 36 alin. (1) lit. a) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Datele finale trebuie sa fie in concordanta cu cele din situatiile financiare anuale intocmite conform legislatiei in vigoare.
- anual - in termen de 90 de zile de la incheierea fiecarui an calendaristic, in conformitate cu prevederile art. 36 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre operatorii economici prevazuti la art. 3 alin. (1) lit. d), aflati in stare de lichidare conform prevederilor legale. Datele raportate trebuie sa fie in concordanta cu cele din raportarea contabila anuala.
Anexele nr. 6 si 7 ale formularului S1001 se raporteaza astfel:
-  anual - in termenul depunerii situatiilor financiare anuale, potrivit prevederilor art. 36 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre operatorii economici prevazuti la art. 3 alin. (1) lit.
e). Datele finale trebuie sa fie in concordanta cu cele din situatiile financiare anuale intocmite conform legislatiei in vigoare.

- anual - in termen de 90 de zile de la incheierea fiecarui an calendaristic, in conformitate cu prevederile art. 36 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre operatorii economici prevazuti la art. 3 alin. (1) lit. a) si b), aflati in stare de lichidare conform prevederilor legale. Datele raportate trebuie sa fie in concordanta cu cele din raportarea contabila anuala.

Autor: Irina Dumitrescu
Economist
Experienta:
- 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale
Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X