email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajustari pentru pierderea de valoare. Cand e CORECT sa deducem cheltuielile financiare?

ajustaripierderea de valoaretitluri de valoareprofit impozabilcheltuielititluri de participare

Sunt deductibile la calculul impozitului pe profit cheltuielile financiare privind ajustarile pentru pierderea de valoare a imobilizarilor financiare - cont 6863 prevazute in ordinul 20672013 pentru reevaluarea certificatelor verzi la sfarsitul exercitiului financiar?

Cu toate ca diferentele nefavorabile din evaluarea, la incheierea exercitiului financiar, a certificatelor verzi nu sunt tratate distinct in Codul Fiscal din analiza art. 20 si  21 rezulta ca aceste diferente (fie ca sunt cheltuiala sau venit) sunt luate in calcul la determinarea profitului impozabil.

Totodata, conform art. 19 din Legea 571/2003, profitul impozabil se calculeaza ca diferenta intre veniturile realizate din orice sursa si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile si la care se adauga cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau in calcul si alte elemente similare veniturilor si cheltuielilor potrivit normelor de aplicare.

Normelor Metodologice date in aplicarea acestui articol enumera cateva exemple de elemente similare cheltuielilor, de interes pentru speta de fata fiind:

- diferentele nefavorabile dintre pretul de vanzare al titlurilor de participare proprii si valoarea lor de dobandire/rascumparare, inregistrate la data vanzarii titlurilor respective.

- Veniturile si cheltuielile generate de evaluarea ulterioara si executarea instrumentelor financiare derivate, inregistrate potrivit reglementarilor contabile, sunt luate in calcul la stabilirea profitului impozabil.

Un certificat verde este un titlul care atesta producerea din surse regenerabile de energie a unei cantitati de energie electrica. Certificatul se poate tranzactiona, distinct de cantitatea de energie electrica pe care acesta o reprezinta, pe o piata organizata.

In consecinta, luand in considerare cele de mai sus, opinam ca diferentele inregistrate din evaluarea la finele anului a certificatelor verzi reprezinta elemente similare veniturilor care se impoziteaza (in cazul unei diferente favorabile), respectiv elemente similare cheltuielilor (in cazul unei diferente nefavorabile) deductibile la calculul impozitului pe profit.

Raspuns oferit pentru

www.portalcontabilitate.ro de S.M. Armaselu, expert contabil

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ajustaripierderea de valoaretitluri de valoareprofit impozabilcheltuielititluri de participare


Data aparitiei: 25 Iunie 2015

Votati articolul "Ajustari pentru pierderea de valoare. Cand e CORECT sa deducem cheltuielile financiare?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X