Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Studii de caz

Institutie publica. In ce conditii se pot incheia contracte de comodat?

Data aparitiei: 29 Iunie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
contracte de comodatinstitutie publicabunuridocumenteinchirierea bunurilorbunurile mobile

In ce masura institutiile publice pot incheia contracte de comodat cu persoane fizice sau juridice, fara H.G. sau de hotarare de consiliul local?

In conformitate cu prevederile art. 36 alin. (2) lit. c) si alin. (5) din Legea administratiei publice locale 215/2001, consiliul local exercita atributii privind administrarea domeniului public si privat al comunei, orasului sau municipiului.In exercitarea acestor atributii consiliul local:

   a) hotaraste darea in administrare, concesionarea sau inchirierea bunurilor proprietate publica a comunei, orasului sau municipiului, dupa caz, precum si a serviciilor publice de interes local, in conditiile legii;
   b) hotaraste vanzarea, concesionarea sau inchirierea bunurilor proprietate privata a comunei, orasului sau municipiului, dupa caz, in conditiile legii;
   c) avizeaza sau aproba, in conditiile legii, documentatiile de amenajare a teritoriului si urbanism ale localitatilor;
   d) atribuie sau schimba, in conditiile legii, denumiri de strazi, de piete si de obiective de interes public local.

Asadar, administrarea bunurilor proprietate publica sau privata a comunei, orasului sau municipiului intra in competenta consiliului local. In baza prevederilor art. 36 alin. (1) din Legea administratiei publice locale 215/2001 consiliul local are initiativa si hotaraste, in conditiile legii, in toate problemele de interes local, cu exceptia celor care sunt date prin lege in competenta altor autoritati ale administratiei publice locale sau centrale.
 
Bunurile mobile si imobile proprietate publica sau privata locala ori judeteana pot fi date de catre consiliile locale si consiliile judetene in folosinta gratuita, pe termen limitat, persoanelor juridice fara scop lucrativ, care desfasoara activitate de binefacere sau de utilitate publica ori serviciilor publice, in conformitate cu prevederile art. 124 din Legea administratiei publice locale 215/2001.

 

Raspuns oferit pentru

www.portalcontabilitate.ro de Irina Dumitrescu, economist

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X