Incepand de anul viitor, s-ar putea aplica reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%. Aceasta masura ar fi posibila in conditiile in care mediul privat va gasi solutii pentru a evita plata acestuia, fiind totodata irelevant in construirea bugetului pe anul viitor, asa cum a declarat marti Catalin Beciu, secretar de stat in Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri.
Potrivit acestuia, citat de Agerpres, masura prevazuta sa se aplice din 2017 s-ar putea aplica mult mai devreme:
"Impozitul pe dividende de 5% este prevazut sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2017 numai ca, daca nu este redus, nu va fi platit de catre mediul privat. Oamenii vor gasi solutii pentru a evita acest lucru. Consider ca este irelevant in construirea bugetului pe anul viitor. De aceea, cred ca devansarea este necesara pentru ca ea imediat va da o gura de oxigen importanta mediului de afaceri si, mai mult decat atat, vor intra multi bani in economie din banii care au fost trasi pe dreapta de companii, tocmai pentru ca ei nu au putut fi scosi cu acest impozit pe dividende de 16%".
De asemenea, acesta a informat cu privire la faptul ca in acest moment "se cauta solutii in acest sens, se discuta, si sunt sanse mari ca devansarea sa fie anuntata in curand".
Totodata, conform sursei amintite, citate de Agerpres, scaderea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, care trebuia sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016, a fost amanata pentru 1 ianuarie 2017, in urma trimiterii actului normativ in Parlament de presedintele Romaniei spre reexaminare.

Manual de politici contabile - Stick USB

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate (FNF) si Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala Eleutheria (CADI) au organizat marti conferinta cu tema "Cresterea economiei romanesti prin dezvoltarea IMM-urilor".