email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proceduri fiscale dupa radierea unui P.F.A. sau I.I. si modificarile aduse Declaratiei 394

declaratia 394proceduri fiscaleradiere pfatva marjadeclaratie informativa

In cadrul seminarului "Noutati legislative in domeniul activitaţii financiar-contabile din economie", gazduit de Filiala CECCAR Dambovita la finele lunii martie si moderat de expertul contabil Gabriela Anghel, presedintele filialei, au participat, ca invitati, reprezentanti ai AJFP Dambovita, Catalin Dumitru si Silviu Bondila.

Potrivit celui mai recent numar al Revistei de contabilitate Pro Domo, lucrarile seminarului au fost structurate in doua paneluri:

1. Noile modificari legislative cu privire la Declaratia nr.394;
2. Proceduri fiscale dupa radierea unui P.F.A./ I.I.


S-a apreciat ca modificarile aduse formularului 394 "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA" sunt esentiale atat in ceea ce priveste natura tranzactiilor economice care urmeaza a fi inregistrate, cat si din perspectiva volumului mare de informatii ce vor fi raportate prin intermediul respectivului formular.

Unii dintre membrii prezenti la intalnire au semnalat procedurile complicate care vin odata cu modificarile Declaratiei informative 394, precum si responsabilitatea expertului in legatura cu inregistrarea unor operatiuni si fenomene economice in baza documentelor justificative care nu sunt intocmite de acesta, ci de persoanele desemnate de agentul economic. Din punctul de vedere al unora dintre membri, completarea Declaratiei va necesita un efort suplimentar, pornind de la faptul ca tranzactiile societatii sunt defalcate conform tuturor posibilitatilor mentionate in Codul fiscal. De exemplu, pentru livrarile supuse taxarii inverse sunt prevazute 12 casete, in functie de fiecare bun supus (cereale si plante tehnice, deseuri, material lemnos, telefoane mobile, microprocesoare, console si jocuri etc.).

In mod similar, achizitiile supuse taxarii inverse sunt defalcate pe sortimentele de bunuri achizitionate de persoana impozabila. S-a argumentat ca livrarile si prestarile de servicii pe teritoriul national, efectuate de persoana impozabila, se defalcheaza prin prezentare catre:



a. clienti cumparatori ce aplica sistemul de TVA cu exigibilitate normala;
b. clienti cumparatori ce aplica sistemul de TVA cu plata la incasare.


Ulterior, aceasta structura de vanzare este defalcata in functie de cota de TVA aplicabila, respectiv: TVA in procent de 20%, TVA in procent de 9% sau TVA in procent de 5%.

Printre subiectele dezbatute de profesionistii contabili in cadrul intalnirii se numara si aspecte privind declararea operatiunilor desfasurate de agentii economici care aplica TVA la marja, declararea operatiunilor de inchiriere la/de la persoane fizice, precum si faptul ca aceste declaratii se vor depune si pentru perioadele anterioare (lunile ianuarie si februarie 2016) ce vor rectifica declaratii deja depuse.

in contextul intensificarii controalelor fiscale si al interesului crescut al autoritatilor de a colecta informatii si de a analiza rezultatele in vederea diminuarii fraudelor fiscale, unii membri sunt de parere ca modificarile vor duce la sarcini din ce in ce mai complexe din punct de vedere al volumului si al naturii informatiilor, care vor solicita mari resurse de timp, in detrimentul timpului acordat analizarii situatiilor economico-financiare ale unei societati.

Sursa: Revista ProDomo si CECCAR Bucuresti


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 394proceduri fiscaleradiere pfatva marjadeclaratie informativa


Data aparitiei: 05 Mai 2016
Ultima actualizare: 06 Mai 2016

Votati articolul "Proceduri fiscale dupa radierea unui P.F.A. sau I.I. si modificarile aduse Declaratiei 394":
Rating:

Nota: 3.45 din 5 din 22 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X