email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vechile problemele din noul Cod fiscal si de ce noul cadru pentru zilieri nu e o idee buna

DECLARATIA 088declaratia 394noul cod fiscalzilieri1 ianuarie 2016codul de tva

Problemele aduse de noul Cod fiscal par sa fie destul de inrudite cu cele mai vechi de care ne-am fi dorit totusi sa ne desprindem: au fost necesare noi clarificari, informatiile cerute de autoritati la depunerea declaratiilor fiscale sunt in continuare foarte multe (sa ne amintim numai de Declaratia 088 si Declaratia 394, aceasta din urma cu impresionantul numar de pagini), unele reglementari difera in practica de cele din teorie si lista continua.

"Relevante sau mai putin relevante, aceste informatii care trebuie furnizate sunt foarte voluminoase", a aratat Teaha. Acesta a amintit ca, de la 1 ianuarie 2016, deja informatiile despre activitatea unui agent economic cu activitate internationala sunt transparente in cadrul schimbului automat de informatii ratificat de Romania: "Deci oricine e interesat ar putea sa poata vedea daca ai datorii fiscale, daca ti-au ramas impozite neplatite sau daca declaratiile tale se suprapun cu cele ale partenerului taun de afaceri. Acum facturile se declara incrucisat, asa incat cineva care emite o factura trebuie sa plapteasca TVA aferent, iar cel care a primit-o trebuie sa o inlcuda in declaratia sa pentru a beneficia de deducere.", a declarat Corneliu Teofil Teaha, antreprenor si consultant fiscal, citat de Profit.ro.

Acesta a atras atentia si asupra faptului ca au aparut noi probleme privind detinerea codului de TVA, probleme multiplicate prin Declaratia 088 care nu poate fi definita, la acest moment, ca un drept si, totodata, ca o obligatie. De asemenea,  Corneliu Teofil Teaha a amintit de faptul ca evaziunea fiscala se produce adesea si cu sprijinul autoritatilor fiscale si a facut referire la problemele de ordin penal pe care le au in prezent fosti "presedinsi si vicepresedinti ANAF" care "nu mai locuiesc acasa sau au dosare in curs de elucidare".

Un exemplu concret in ce priveste problemele aduse de D088 a fost dat de acesta in cazul in care se schimba obligatoriu certificatul de inmatriculare al firmei doar pentru ca o strada devine bulevard, persoana riscand, in caz contrar, sa piarda codul de TVA al firmei.

De asemenea, acesta a amintit ca noul proiect care vizeaza schimbarea registrului de munca pentru zilieri nu poate decat sa aiba efecte nefaste, mai ales ca implica noi impozite pentru angajatori.

"Eu nu stiu care e modul in care vor fi puse in practica aceste impozite, dar stiu ca piata muncii e supusa unor contributii sociale foarte mari. Costurile colaterale ale fortei de munca in Romania sunt mari in raport cu alte state. Daca se incearca asemenea masuri in zona muncii ziliere, presupun ca cei de la Finante vor avea si ei nevoie sa angajeze zilieri pentru ca va fi nevoie de controale zilnice. La contracte de munca pe perioada nedeterminata ai un interval mare de timp in care poti controla daca se respecta legea, la zilieri ai putin timp. Orice incercare de a mari impozitarea suplimentar va duce la un esec”, a declarat acesta pentru sursa amintita. Despre noul cadru propus pentru munca prestata de zilieri am scris mai multe

AICI.

 


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
DECLARATIA 088declaratia 394noul cod fiscalzilieri1 ianuarie 2016codul de tva


Data aparitiei: 10 Mai 2016

Votati articolul "Vechile problemele din noul Cod fiscal si de ce noul cadru pentru zilieri nu e o idee buna":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X