email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Control SIGUR la firmele care depun D 101 pana la 27 martie! Cum sa va protejati firma la finalul lunii!

declaratia 101impozitul pe profit27 martie 2017anafcontroale anaf

ANAF a anuntat ca va organiza controale in perioada urmatoare urmand sa verifice in ce masura firmele isi indeplinesc obligatiile declarative, respectand totodata si termenele legale.

Evitati amenzile si pregatiti din timp documentele! De asemenea, nu riscati o sanctiune daca respectati termenele! Pentru orice lamuriri suplimentare privind modul in care va puteti pregati pentru noile controale anuntate de ANAF puteti adresa intrebari si prin intermediul Portalului de contabilitate. Nu uitati ca zi de zi suntem activi si in Grupul Contabililor din Romania unde ne apropiem de 5.000 de membri.

Iata ce trebuie sa stim despre controalele anuntate de ANAF pentru finalul lunii martie si inceputul lunii aprilie!

Conform prioritatilor asumate si prezentate primului-ministru in aceasta saptamana, in scopul cresterii eficientei controlului si colectarii,  Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi schimba abordarea actiunilor de control fiscal, care se va face exclusiv in raport de rezultatele obtinute in urma unei ample analize de risc. In eventualitatea in care, ca urmare a analizei, vor fi constatate neconcordante intre datele raportate de contribuabili si cele detinute de administratia fiscala, contribuabilii incadrati in categoria de risc fiscal mare vor face in viitorul imediat obiectul unor controale fiscale.

In spiritul transparentei, A.N.A.F informeaza contribuabilii cu privire la actiunile pe care urmeaza sa le desfasoare si le reaminteste ca au obligatia de a declara toate achizitiile si vanzarile si de a  deduce, atat in scopul impozitului pe profit, cat si al TVA, numai acele sume aferente tranzactiilor la care au dreptul conform normelor legale.

Scopul este acela de a permite contribuabililor luarea de masuri pentru depunerea tuturor declaratiilor la termenele legale, precum si a celor nedepuse sau a celor rectificative, dupa caz, si totodata ca, in situatia unui eventual control, sa aiba timp sa pregateasca documentele contabile si fiscale necesare efectuarii acestuia.

Astfel, incepand cu luna aprilie, vor fi initiate actiuni de control fiscal dedicate verificarii legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adaugata si in special a impozitul pe profit aferent anului 2016,  pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii si mici, din toate domeniile de activitate economica, inclusiv cel financiar-bancar, pentru care termenul de depunere a Declaratiei 101 privind impozitul pe profit datorat pe anul 2016, este data de 27 martie 2017.

 


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

[LIVE] Participati la Conferinta Nationala de Contabilitate din 2 Iulie


Va invitam la Video Conferinta
Nationala de Fiscalitate si Contabilitate


Atentie! Video Conferinta din 2 iulie 2024 de la Bucuresti
va fi transmisa LIVE pe Internet! 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 101impozitul pe profit27 martie 2017anafcontroale anaf


Data aparitiei: 09 Martie 2017

Votati articolul "Control SIGUR la firmele care depun D 101 pana la 27 martie! Cum sa va protejati firma la finalul lunii!":
Rating:

Nota: 3.16 din 5 din 19 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X