Am selectat cele mai utile informatii valabile in luna martie, cele mai noi si arzatoare subiecte (controlul ANAF anuntat pentru firmele care depun D 101 este, cu siguranta, unul dintre ele). Ne dorim sa va fim aproape prin astfel de informatii utile care va ajuta sa aveti succes in activitatea zilnica si va tine cat mai departe posibil de erori.
Iata care sunt acele noutati de care e foarte bine sa tineti cont in luna martie 2017:
Control SIGUR la firmele care depun D 101 pana la 27 martie! Cum sa va protejati firma la finalul lunii!
ANAF a anuntat ca va organiza controale in perioada urmatoare urmand sa verifice in ce masura firmele isi indeplinesc obligatiile declarative, respectand totodata si termenele legale.
Evitati amenzile si pregatiti din timp documentele! De asemenea, nu riscati o sanctiune daca respectati termenele! Pentru orice lamuriri suplimentare privind modul in care va puteti pregati pentru noile controale anuntate de ANAF puteti adresa intrebari si prin intermediul Portalului de contabilitate. Nu uitati ca zi de zi suntem activi si in Grupul Contabililor din Romania unde ne apropiem de 5.000 de membri.
Iata ce trebuie sa stim despre controalele anuntate de ANAF pentru finalul lunii martie si inceputul lunii aprilie!
Cititi articolul integral AICI!
Bilant ONG la 31.12.2016: ANAF a publicat PDF-ul inteligent. Ce informatii includem pentru un raport corect?
Abilitatea de a bifa in mod corect sarcinile care se inscriu pe lista zilnica a unui profesionist contabil are nevoie nu doar de organizare si multa atentie, dar si de informatii actualizate, de incredere si livrate de experti in domeniu. Va oferim mai jos noul PDF pentru BILANT ONG 2017 avand increderea ca o sa va ajute sa incheiati o noua zi de lucru cu mult succes si cu o doza suplimentara de incredere in ceea ce puteti face pentru reusita si
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
ANAF a publicat PDF-ul inteligent necesar pentru generarea S1014-S1015-S1016-S1017 – Situatii financiare la 31 decembrie 2016 in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin OMEF nr. 1969/2007, precum si cu OMFP nr.166/2017.
Cititi articolul integral AICI! (Contine link catre PDF BILANT ONG 2017 MODEL ACTUALIZAT DE ANAF)
Noile norme ale Codului fiscal va ajuta sa obtineti profit mai bun pentru firma: 6 clarificari obligatorii!
Vineri, 03 martie 2017 Ministerul Finantelor Publice a publicat in dezbatere publica un proiect pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.1/2016, avand in vedere modificarile aduse Codului fiscal la inceput de an atat prin OUG 8/2016 cat si prin OUG 3/2017.
Vom vedea in continuare care sunt schimbarile si clarificarile propuse prin acest proiect :
1. De la 01 ianuarie 2017, prin OUG 84/2016 s-a introdus posibilitatea ca atat contribuabilii care isi redobandesc codul de inregistrare in scopuri de TVA cat si beneficiarii care au efectuat achizitii de bunuri/servicii de la acestia, in perioada in care nu au avut un cod valid de TVA, sa isi poata exercita dreptul de deducere a taxei pe valoare adaugata.
Cititi articolul integral AICI!
Tratamentul fiscal al cadourilor de 8 Martie acordate salariatelor. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu
Anual, la data de 8 Martie este sarbatorita Ziua internationala a femeii. In unele tari aceasta zi este declarata prin lege zi libera. In Romania aceasta zi nu este o zi libera. Codul fiscal permite angajatorilor sa acorde salariatelor, cu aceasta ocazie, cadouri scutite de taxe si deductibile in limita de 5% din fondul de salarii. Dar sa vedem in ce conditii cadourile sunt scutite de taxele salariale.
In privinta impozitului pe venit, art. 76 alin. 4 lit. a) din Codul fiscal prevede ca nu sunt venituri impozabile cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie astfel cum este prevazut in contractul de munca, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte nu depaseste 150 lei.
Cititi articolul integral AICI!
Sfatul expertului Robert Gearba: Deducerea TVA inainte de inregistrarea societatii in scopuri de TVA
Odata cu inceperea activitatii, orice firma efectueaza cheltuieli in conformitate cu obiectul sau de activitate. In unele cazuri, acestea sunt substantiale, mai ales in situatia in care se doreste de exemplu sa se inceapa o investitie imobiliara sau de productie.
Avand in vedere procedura inca greoaie si birocratica de inregistrare in scopuri de TVA prin optiune, exista o perioada de timp intre momentul efectuarii cheltuielilor si dreptul de a deduce TVA din facturile de achizitie primite de la furnizori.
De aceea, legislatia fiscala nationala, preluand legislatia comunitara, permite firmelor care devin platitoare de TVA sa deduca in anumite conditii TVA aferenta achizitiilor facute in perioada in care aplica regimul de scutire aferente societatilor mici.
Cititi articolul integral AICI!