Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Declaratii si formulare

Explicatii suplimentare ANAF privind Declaratia 101

Data aparitiei: 24 Martie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
declaratia 101impozitul pe profit27 martie 2017codul fiscal

Va reamintim ca se apropie data-limita pana la care mai puteti depune Declaratia 101. In privinta acestui formular, ANAF a transmis o serie de recomandari care pot oferi contribuabililor lamuriri suplimentare pentru a completa corect formularul. In felul acesta, evitati posibilele amenzi aferente depunerii incomplete sau incorecte a unei declaratii.

Recomandam si materialul Atentie! PF nerezidente, fara sediu permanent in Romania si care nu platesc impozit pe profit DEPUN Declaratia 101!

Pana la data de 27 martie 2017 trebuie sa depuna formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit". Acesta este si termenul limita de plata a impozitului pe profit pentru anul 2016.  Formularul 101 este prevazut in O.P.A.N.A.F. nr. 3386/2016, publicat in Monitorul Oficial nr. 950/2016.  Declaratia se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil.  in cazul in care platitorul corecteaza declaratia depusa, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.  

Click aici pentru Declaratia 101 MODEL actualizat - impozit pe profit! Nu uitati ca pentru anul de raportare 2016, termenul de depunere este: 27 martie 2017.

Declaratia 101 nu poate fi depusa si nu poate fi corectata dupa anularea rezervei verificarii ulterioare, cu exceptiile prevazute la art. 105 alin. (6) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. In situatia in care contribuabilul/platitorul depune declaratia dupa anularea rezervei verificarii ulterioare, se bifeaza rubrica "Declaratie depusa dupa anularea rezervei verificarii ulterioare" si se completeaza temeiul legal pentru depunerea declaratiei, in rubrica prevazuta in acest scop.  

La completarea formularului se au in vedere prevederile Legii nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, ale H.G. nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si deciziile Comisiei fiscale centrale constituite la nivelul Ministerului Finantelor Publice.

Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta.  Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.  Informatii privind depunerea online a declaratiilor fiscale de catre persoanele juridice se gasesc pe site-ul ANAF – www.anaf.ro , sectiunea SERVICII ONLINE / Declaratii electronice / Informatii depunere declaratii persoane juridice.  

Sursa: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X