email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Economia Romaniei se va prabusi. Companiile cer Guvernului sa lase lucrurile asa cum sunt

economiasalariul miniminvestitiiguvernul

Marile companii si marii investitori in Romania cer Guvernului sa inceteze masurile care au dus la o confuzie generala in mediul de afaceri si care au facut ca increderea investitorilor sa scada dramatic. 

Echilibrul economic si fiscal al Romaniei este in pericol, spun acestia, mai hotarati ca niciodata sa incerce sa salveze stabilitatea pusa flagrant in pericol de masurile anuntate de la 1 ianuarie 2018. 

"Desi marile companii ar fi trebuit sa fie cele mai mari sustinatoare ale trecerii contributiilor sociale din sarcina companiilor in sarcina angajatului, pentru ca astfel ar fi o simplificare fiscala, in primul rand pentru ele, au ajuns sa fie cel mai impotriva.

Cresterea salariului brut al angajatului cu suma obligatiilor sociale platite de companie nu este privita cu ochi buni de catre managerii din Romania pentru ca este greu de justificat/explicat la centru chiar daca sarcina fiscala ramane aproximativ aceeasi.

Chiar si majorarea salariului minim brut de la 1.450 de lei la 1.900 de lei este in realitate mai mica decat cea trecuta in programul de guvernare (2.000 de lei brut), pentru ca aceasta valoare de 1.900 de lei include si trecerea contributiilor sociale din sarcina companiei in sarcina angajatului, nu numai cresterea efectiva a salariului minim", se arata intr-o analiza Zf.ro

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei cere guvernului PSD sa dea deoparte aceste masuri pe care le-a propus deoarece modificarile nu sunt sustenabile pe termen lung si vor duce la un derapaj fiscal ale carui consecinte sunt greu de estimat. Economia Romaniei risca sa fie lovita dramatic de o criza puternica produsa de aceste masuri care nu tin cont de mediul de afaceri. 


"Guvernul PsD, cu toate ca are o majoritate politica stabila alaturi de ALDE (ceea ce vor marile companii, ca sa aiba cu cine sa vorbeasca), a ajuns sa produca o asemenea confuzie legislativa, fiscala, de guvernare in randul investitorilor, in randul firmelor, in randul analistilor, incat nimeni nu vede decat derapaje macro in fata ochilor, ceea ce si comunica la centru, acolo unde se decid investitiile", se arata in aceeasi analiza a sursei citate. 

De asemenea, aceeasi sursa aminteste ca in contextul actual, "o comuna nu are utilitati, nu are drumuri, nu are gaze, nu are apa, nu are canale de scurgere, totul este un noroi, dar primarul si-a dat un salariu de 1.500 - 2.000 de euro, chiar fara sa aiba bani in buget". 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
economiasalariul miniminvestitiiguvernul


Data aparitiei: 02 Noiembrie 2017

Votati articolul "Economia Romaniei se va prabusi. Companiile cer Guvernului sa lase lucrurile asa cum sunt":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X