Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

Procedura privind modalitatea de ducere la indeplinire a atributiilor ANAF in domeniul sanctiunilor internationale

Data actualizarii: 19 Iulie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Procedura privind modalitatea de ducere la indeplinire a atributiilor ANAF in domeniul sanctiunilor internationale
sanctiuniexecutare silitaanaf

UPDATE in 19 iulie 2019. OPANAF nr. 1984/2019 pentru aprobarea procedurii privind modalitatea de ducere la indeplinire a atributiilor ANAF in domeniul sanctiunilor internationale a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 583 din 16 iulie 2019.

 

************

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat proiectul de ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii privind modalitatea de ducere la indeplinire a atributiilor ANAF in domeniul sanctiunilor internationale.

Procedura defineste activitatile desfasurate de directiile de specialitate din cadrul aparatului central al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Directiei generale de administrare a marilor contribuabili, directiilor generale regionale ale finantelor publice, inclusiv prin directiile regionale vamale si unitatile subordonate acestora, in vederea dispunerii si aplicarii masurilor de blocare a fondurilor sau a resurselor economice care se afla in proprietatea, sunt detinute sau se afla sub controlul, direct sau indirect, al persoanelor fizice sau juridice identificate ca fiind persoane sau entitati desemnate, inclusiv a fondurilor sau a resurselor economice derivate ori generate din bunuri detinute sau controlate de persoanele fizice ori juridice identificate ca fiind persoane sau entitati desemnate, sau de revocare a masurilor dispuse.

In aplicarea prezentei proceduri structurile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala precum si Comisia permanenta constituita la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala desfasoara urmatoarele activitati:
 

a. monitorizarea actelor internationale prin care se instituie sanctiuni internationale;
b. publicitatea si comunicarea actelor internationale prin care se instituie sanctiuni internationale;
c. gestionarea din oficiu a informatiilor si solutionarea instiintarilor privind persoanele sau entitatile desemnate de regimurile de sanctiuni internationale;
 d. identificarea persoanelor sau entitatilor desemnate de regimurile de sanctiuni internationale si a fondurilor sau resurselor economice detinute de acestea;
e. analizarea informatiilor colectate cu privire la persoanele sau entitatile desemnate de regimurile de sanctiuni internationale;


f. identificarea sau individualizarea fondurilor sau resurselor care fac obiectul sanctiunilor internationale;
g. emiterea ordinului de blocare a fondurilor si resurselor economice in domeniul sanctiunilor internationale;
h. aplicarea ordinului de blocare a fondurilor si resurselor economice in domeniul sanctiunilor internationale;
i. solutionarea contestatiilor formulate impotriva ordinelor de blocare a fondurilor sau resurselor economice in domeniul sanctiunilor internationale;
j. autorizarea unor tranzactii pentru protejarea drepturilor tertilor;
k. autorizarea unor tranzactii pentru valorificarea unor drepturi ale persoanelor si entitatilor desemnate;
l. administrarea bunurilor carora li se aplica sanctiuni internationale;
m. crearea si gestionarea bazei de date centralizate cu privire la fonduri si resurse economice blocate;
n. monitorizarea periodica a masurilor dispuse prin ordinul de blocare a fondurilor si resurselor economice in domeniul sanctiunilor internationale;
o. revocarea masurilor dispuse prin ordinul de blocare a fondurilor si resurselor economice in domeniul sanctiunilor internationale atunci cand masura dispusa nu se mai justifica;
 p. constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute la art. 26 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.202/2008 privind punerea in aplicare a sanctiunilor internationale, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

Blocarea fondurilor sau a resurselor economice

(1) Serviciile de executare silita cazuri speciale regionale din cadrul Directiei Generale Executari Silite Cazuri Speciale, procedeaza la blocarea, fara intarziere, a fondurilor si resurselor economice indicate in ordinul de blocare transmis.

(2) In vederea blocarii fondurilor si resurselor economice prevazute la alin. (1), serviciile de executare silita cazuri speciale regionale vor transmite copii certificate ale ordinului de blocare tuturor institutiilor publice si private care gestioneaza informatii despre aceste bunuri si venituri, pentru notarea blocarii, pana la primirea de noi dispozitii.

(3) In cazul in care sunt blocate bunuri mobile sau imobile de catre Serviciile executari silite cazuri speciale regionale, acestea se predau printr-un document administrativ autoritatilor sau institutiilor publice competente in domeniul de activitate, in functie de natura bunurilor blocate si specificul activitatii.

(4) Autoritatile sau institutiile publice competente in gestionarea bunurilor mobile sau imobile blocate fac toate actele de conservare si administrare a bunurilor blocate in scopul impiedicarii deprecierii acestora, prevederile OUG nr. 202/2008 privind punerea in aplicare a sanctiunilor internationale, aplicandu-se in mod corespunzator.

(5) In situatia in care bunurile blocate constau in sume de bani in lei sau in valuta, titluri de valoare, obiecte din metale pretioase, pietre pretioase, obiecte de arta, colectii de valoare, acestea se ridica si se depun cel tarziu a doua zi lucratoare la unitatile specializate in gestionarea acestora sau la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului.

(6) In cazul in care se blocheaza bunuri care au un regim special de circulatie, Serviciile de executare silita cazuri speciale regionale le predau de indata unitatilor specializate in gestionarea acestora.


Consultati documentele atasate mai jos:

Proiect de ordin

ANEXA - Procedura

Referat de aprobare






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X