Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Altele

Noul program de guvernare: mai putine formulare pentru IMM-uri, cresterea salariului si eliminarea impozitului pe terenul lucrat

Data aparitiei: 02 Iulie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noul program de guvernare: mai putine formulare pentru IMM-uri, cresterea salariului si eliminarea impozitului pe terenul lucrat
imm-uriimpozitsalariu brutpensii

PSD a elaborat programul de Guvernare pentru semestrul 2 al anului 2019 si a inclus in el mai multe facilitati. Printre aceste se numara cresterea punctului de pensie, cresterea salariului minim brut, impozit zero pentru familiile cu venituri mici, eliminarea impozitului pe terenul agricol lucrat, mai putine formulare pentru IMM-uri si chiar vouchere de 10 lei pentru fiecare zi de scoala a elevilor.
 

Iata mai jos masurile propuse de PSD!
 

1. Cresterea punctului de pensie cu 15% de la 1 septembrie

Punctul de pensie va creste de la 1.100 lei la 1.265 lei.
 

2. Cresterea pensiei minime garantate cu 10%

Pensia minima garantata va creste de la 640 lei 704 lei.
 

3. Cresterea salariului minim brut la 50% din castigul salarial mediu brut

Calculul se va aplica de la 1 octombrie in fiecare an. In cazul salariatilor cu studii superioare, salariul minim brut va reprezenta 60% din aceasta valoare de referinta.


 

4. Programul „O familie, o casa"

Program de credite ipotecare pentru cumpararea unei locuin!e cu subventionarea dobanzii. Locuinta trebuie sa aiba minim doua camere o vechime de maxim 5 ani, cu o suprafa!a intre 50 si 100 m2.

Creditul: valoarea maxima de 570.000 lei, pe o durata de cel mult 20 ani, cu dobanda fixa cuprinsa intre in functie de venituri de numarul de copii al familiei. Avansul va fi intre 5 si 10%. Perioada de gratie de 3 ani.
 

5.  Impozit zero pentru veniturile mai mici de 2.000 lei obtinute de familiile cu copii

 Incepand cu 1 ianuarie 2020, scutirea se va aplica familiilor monoparentale si celor cu cel putin 3 copii. De la 1 ianuarie 2021, scutirea se va aplica tuturor familiilor cu cel putin 2 copii.
 

6. Impozit zero pentru veniturile medicilor de familie

 Masura se va aplica incepand cu 1 ianuarie 2020.
 

7. Fondul de Dezvoltare si Investitii

Beneficiari: sunt depuse 1.500 de cereri aflate in analiza

Program destinat UAT, ADI si universitati, pentru finantarea proiectelor de dezvoltare constand in investitii noi, investitii nefinalizate, lucrari de intretinere si reparatii curente. Se pot finanta din acest Fond cheltuieli de proiectare, de constructii, pentru asigurarea utilitatilor obiectivului de investitii, cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului, studii de fezabilitate.


8. Eliminarea taxei de timbru pentru diverse procese civile

Se elimina, printre altele, taxa de timbru pentru partaj, mostenire, dezmembramant, taxa privind drepturile de autor. Masura se aplica de la 1 ianuarie 2020.
 

9. Maxim 5 formulare pe an pentru IMM-uri

Toate raportarile fiscale depuse de intreprinderile Mici si Mijlocii privind declararea impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat vor fi reduse, prin comasare, la maxim 5 formulare pe an, iar declaratiile vor fi mult simplificate.


 

10. Fondul Suveran de Dezvoltare Investitii

Prin infiintarea FSDI se are in vedere crearea unui vehicul public de investitii financiare si intermediere financiara in actiuni sau participatii in proiect sau companii profitabile. Principalele completari aduse prin proiectul revizuit de Hotarare de Guvern:

Capitalul social initial al FSDI si contributia in natura:

- publicarea listei operatorilor economici ale caror pachete de actiuni vor constitui aport in natura la capitalul social iniqial al FSDI;

- prezentarea metodelor de evaluare a acestor active din portofoliu.

Guvernanta corporatista:

• criterii de selectie detaliate revizuite pentru membrii Consiliului de supraveghere. FSDI pune in valoare capacitatea economica a companiilor cu capital majoritar de stat pentru crearea de noi unitati economice pentru investitii in infrastructura.


11. Eliminarea impozitului pe terenul agricol lucrat si pe utilajele agricole

Masura se va aplica de la 1 ianuarie 2020. Scutirea de impozit se va aplica pentru terenurile agricole lucrate mai mici de 10 ha. In schimb, se va dubla impozitul pentru terenul agricol nelucrat.


Alta masura promisa de PSD implica acordarea de vouchere de 10 lei/ elev pentru fiecare zi de scoala cu prezenta integrala si alte facilitati pentru domeniul educational.

Si restartarea mediului de afaceri se afla pe lista de promisiuni. Principalul beneficiar va fi sectorul economic privat.

Restul de masuri pot fi consultate pe site-ul online.psd.ro.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X