email
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idee in noul Guvern: un fond alimentat din bani confiscati de stat

Idee in noul Guvern: un fond alimentat din bani confiscati de stat
buget de statbani consfiscatiinfractiuniinstitutii publice

Infiintarea Fondului National pentru Prevenirea Criminalitatii este un plan pe care noul Guvern doreste sa il puna in aplicare incepand cu 1 ianuarie 2020.


1. Fondul va fi administrat de Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor si va fi alimentat din banii confiscati de stat sau din sumele rezultate in urma valorificarii bunurilor confiscate. Banii vor fi alocati anual unor ministere, urmand sa fie folositi pentru educatie juridica, prevenirea criminalitatii si asistenta victimelor, se arata in proiectul de lege privind unele masuri fiscal-bugetare, asupra caruia Executivul isi va angaja raspunderea.


2. Potrivit documentului, fondul se constituie prin virarea, in termen de 15 zile de la incasarea lor de catre institutiile publice cu atributii in domeniu a tuturor sumelor de bani confiscate, precum si a sumelor de bani rezultate din valorificarea bunurilor confiscate in proceduri penale.

3. Sumele colectate in cadrul Fondului National pentru Prevenirea Criminalitatii pot fi utilizate exclusiv in vederea implementarii de activitati si proiecte care au ca obiectiv educatia juridica, prevenirea criminalitatii si asistenta victimelor infractiunilor.

4. In acest scop, anual sumele din Fondul National pentru Prevenirea Criminalitatii se aloca astfel:

a) 20% pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii
b) 20% pentru Ministerul Sanatatii
c) 15% pentru Ministerul de Interne


d) 15% pentru Ministerul Public
f) 15% pentru Agentie in vederea finantarii nerambursabile a proiectelor propuse de asociatii si fundatii cu obiect de activitate in domeniul social.

Anual, pana la data de 31 ianuarie, Agentia vireaza sumele incasate in contul de venituri ale bugetului de stat, la o pozitie distincta de venituri "Sume rezultate din confiscari in proceduri penale". Excedentul anual rezultat din executia bugetului Fondului National pentru Prevenirea Criminalitatii alocate institutiilor prevazute se reporteaza in anul urmator.

In baza contributiilor primite de la institutiile prevazute la aliniatul (4) lit. a)-e), Agentia publica anual un raport privind modalitatea in care au fost cheltuite sumele din Fondul National pentru Prevenirea Criminalitatii.

 


de Ghinea Viorica


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
buget de statbani consfiscatiinfractiuniinstitutii publice


Data aparitiei: 19 Decembrie 2019

Votati articolul "Idee in noul Guvern: un fond alimentat din bani confiscati de stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

  • Societate infiintata in 2024. Ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a plati impozit micro in 2025

    • Urmatorul studiu de caz se concentreaza asupra unei firme constituite in septembrie 2024, care, avand statut de platitor de impozit pe profit, analizeaza posibilitatea de a trece, incepand cu anul 2025 sau 2026, la regimul de microintreprindere. Potrivit specialistilor PortalContabilitate.ro, in conformitate cu art. 48 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, p...» citeste mai departe aici

  • Bon fiscal sub 100 de euro: Iata conditia obligatorie pentru a putea deduce TVA!

    • Va reamintim ca prevederile art. 299 pct. 69, alineatul (6) din Normele de aplicare specifica faptul ca: "Pentru achizitiile de bunuri si servicii pe baza de bonuri fiscale emise in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, deducerea taxei poate fi justificata cu bonurile fiscale care indepli...» citeste mai departe aici

  • Amnistia fiscala: cum puteti beneficia de facilitati fiscale

    • Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov vine in sprijinul contribuabililor, informandu-i cu privire la aplicarea unor masuri de amnistie fiscala si acordarea unor bonificatii, dupa cum urmeaza:   Debitorii persoane fizice si juridice, inclusiv institutiile si autoritati publice, pot beneficia de anularea de accesorii (dobanzi si penalitati) aferente obligatiilor bugetare administrate de organul fiscal central (ANAF), inclusiv de catre organe...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X