email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua lege a societatilor comerciale. Ultimele modificari explicate de specialistul Ionut Jinga

Noua lege a societatilor comerciale. Ultimele modificari explicate de specialistul Ionut Jinga
legea societatilor comercialeobligatii fiscaleoug 922020

Anul 2020 a fost presarat pana acum cu o multime de modificari legislative care au implicatii majore asupra oricarei firme din Romania. Numai in ultimele saptamani si-au pus amprenta asupra cadrului legislativ al tarii cinci legi si ordonante de urgenta.

Noutatile introduse recent privesc aprobarea situatiilor financiare anuale, restructurarea obligatiilor fiscale, declaratia privind beneficiarul real, insolventa etc. Toate aceste modificari va afecteaza in mod direct, astfel ca trebuie sa le cunoasteti in detaliu pentru a le aplica corect.

Nu va panicati in fata tuturor acestor schimbari legislative fiindca specialistul Ionut Jinga va vine in ajutor si va explica toate neclaritatile privind Legea societatilor comerciale.



Toate informatiile de care aveti nevoie sunt prezentate in lucrarea Noua lege a societatilor comerciale comentata si explicata, care va furnizeaza imaginea de ansamblu a modificarilor legislative recente, astfel incat, pe de o parte, sa aveti certitudinea ca nu ratati nicio prevedere vitala si, pe de alta parte, sa stiti exact cum trebuie sa gestionati fiecare aspect afectat de modificari. Lucrarea este disponibila online si o puteti parcurge chiar azi!


Expertul fiscal Ionut Jinga prezinta si analizeaza ultimele noutati care privesc societatile comerciale.

- modul in care se pot constitui societatile comerciale (modificari aduse de Legea nr. 102/2020);

- procedura de intrunire a organelor de conducere in vederea aprobarii situatiilor financiare anuale sau in alte situatii (modificari aduse de O.U.G. nr. 62/2020);

- noutatile in ceea ce priveste declaratia privind beneficiarul real care trebuie depusa la Oficiul Registrului Comertului (modificari aduse de Legea nr. 108/2020).

Mai multe detalii aici... >>>
 

Lucrarea cuprinde si o prezentare a actelor normative in domeniul insolventei, adoptate in aceasta perioada de criza generata de coronavirus, cu informatii privind:

- noul plafon al creantelor sub care nu poate fi declansata procedura de insolventa;

- cazurile in care nu sunt suspendate actiunile judiciare pentru recuperarea creantelor asupra unui debitor aflat sub incidenta Legii insolventei (modificari aduse de Legea nr. 113/2020).

Totodata, lucrarea Noua lege a societatilor comerciale comentata si explicata prezinta succint si masurile de sprijin financiar active de care pot beneficia societatile comerciale in perioada starii de alerta, precum si noutatile privind restructurarea obligatiilor fiscale - procedura la care vor apela tot mai multe companii, mai ales dupa data de 25 octombrie, data-limita pana la care este suspendata executarea silita a creantelor de catre stat (modificari aduse de O.U.G. nr. 92/2020).

Parcurgeti chiar astazi aceste informatii extrem de valoroase pentru buna functionare a firmei dvs., informatii care va scapa instantaneu de stresul perioadei post-pandemie! Completati formularul de comanda si va puteti bucura chiar acum de achizitia dvs.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Atentie la noutatile privind PROCEDURILE CONTABILE!


Important: modificarile fiscale privind subiectele sensibile pentru orice contabil sunt luate acum in vizor in lucrarea specializata Proceduri Contabile pentru Societati Comerciale:

• ajustarea pentru depreciere
• TVA
• contributii sociale
• contributia asiguratorie pentru munca
• impozite si taxe locale
  - decontarea unei parti din salariu
  - organizarea adunarilor generale ale actionarilor

Va oferim 40 de modele de proceduri gata scrise, in conformitate perfecta cu noua legislatie fiscala! 

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea societatilor comercialeobligatii fiscaleoug 922020


Data aparitiei: 22 Iulie 2020

Votati articolul "Noua lege a societatilor comerciale. Ultimele modificari explicate de specialistul Ionut Jinga":
Rating:

Nota: 4.05 din 5 din 11 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici