email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua lege a societatilor comerciale. Ultimele modificari explicate de specialistul Ionut Jinga

Noua lege a societatilor comerciale. Ultimele modificari explicate de specialistul Ionut Jinga
legea societatilor comercialeobligatii fiscaleoug 922020

Anul 2020 a fost presarat pana acum cu o multime de modificari legislative care au implicatii majore asupra oricarei firme din Romania. Numai in ultimele saptamani si-au pus amprenta asupra cadrului legislativ al tarii cinci legi si ordonante de urgenta.

Noutatile introduse recent privesc aprobarea situatiilor financiare anuale, restructurarea obligatiilor fiscale, declaratia privind beneficiarul real, insolventa etc. Toate aceste modificari va afecteaza in mod direct, astfel ca trebuie sa le cunoasteti in detaliu pentru a le aplica corect.

Nu va panicati in fata tuturor acestor schimbari legislative fiindca specialistul Ionut Jinga va vine in ajutor si va explica toate neclaritatile privind Legea societatilor comerciale.



Toate informatiile de care aveti nevoie sunt prezentate in lucrarea Noua lege a societatilor comerciale comentata si explicata, care va furnizeaza imaginea de ansamblu a modificarilor legislative recente, astfel incat, pe de o parte, sa aveti certitudinea ca nu ratati nicio prevedere vitala si, pe de alta parte, sa stiti exact cum trebuie sa gestionati fiecare aspect afectat de modificari. Lucrarea este disponibila online si o puteti parcurge chiar azi!


Expertul fiscal Ionut Jinga prezinta si analizeaza ultimele noutati care privesc societatile comerciale.

- modul in care se pot constitui societatile comerciale (modificari aduse de Legea nr. 102/2020);

- procedura de intrunire a organelor de conducere in vederea aprobarii situatiilor financiare anuale sau in alte situatii (modificari aduse de O.U.G. nr. 62/2020);

- noutatile in ceea ce priveste declaratia privind beneficiarul real care trebuie depusa la Oficiul Registrului Comertului (modificari aduse de Legea nr. 108/2020).

Mai multe detalii aici... >>>
 

Lucrarea cuprinde si o prezentare a actelor normative in domeniul insolventei, adoptate in aceasta perioada de criza generata de coronavirus, cu informatii privind:

- noul plafon al creantelor sub care nu poate fi declansata procedura de insolventa;

- cazurile in care nu sunt suspendate actiunile judiciare pentru recuperarea creantelor asupra unui debitor aflat sub incidenta Legii insolventei (modificari aduse de Legea nr. 113/2020).

Totodata, lucrarea Noua lege a societatilor comerciale comentata si explicata prezinta succint si masurile de sprijin financiar active de care pot beneficia societatile comerciale in perioada starii de alerta, precum si noutatile privind restructurarea obligatiilor fiscale - procedura la care vor apela tot mai multe companii, mai ales dupa data de 25 octombrie, data-limita pana la care este suspendata executarea silita a creantelor de catre stat (modificari aduse de O.U.G. nr. 92/2020).

Parcurgeti chiar astazi aceste informatii extrem de valoroase pentru buna functionare a firmei dvs., informatii care va scapa instantaneu de stresul perioadei post-pandemie! Completati formularul de comanda si va puteti bucura chiar acum de achizitia dvs.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea societatilor comercialeobligatii fiscaleoug 922020


Data aparitiei: 22 Iulie 2020

Votati articolul "Noua lege a societatilor comerciale. Ultimele modificari explicate de specialistul Ionut Jinga":
Rating:

Nota: 4.05 din 5 din 11 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici