Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Nou in Codul de procedura fiscala: Reguli speciale privind stingerea creantelor fara plata

Data aparitiei: 19 Aprilie 2023
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nou in Codul de procedura fiscala: Reguli speciale privind stingerea creantelor fara plata
codul de procedura fiscalaobligatii fiscalecreante

Prin Legea 93/2023 a fost introdus in Codul de procedura fiscala un nou articol dedicat regulilor speciale privind stingerea creantelor fara plata. Actul normativ a aparut in Monitorul Oficial nr. 320 din 18 aprilie 2023. 

Prevederile privind regulile speciale privind stingerea creantelor fara plata vor intra in vigoare din 21 aprilie 2023. 

Legea 93/2023 modifica Codul de procedura fiscala


Articolul I

Dupa articolul 166 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 547 din 23 iulie 2015, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou articol, art. 166^1, cu urmatorul cuprins: 


Prin exceptie de la prevederile art. 167, creantele fiscale ale contribuabilului, certe, lichide si exigibile, fata de bugetele locale, stabilite prin hotarari judecatoresti definitive, se sting la cererea contribuabilului si prin compensarea acestora cu obligatiile sale restante, curente sau viitoare catre bugetul de stat, fara compensare intre bugete, indiferent daca obligatiile si, respectiv, creantele supuse stingerii sunt administrate sau nu de aceeasi autoritate publica. Procedura de stingere si schimb de informatii intre organele fiscale locale si organele fiscale centrale se aproba prin ordin comun al ministrului finantelor si al ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, initiat la propunerea ANAF”, se arata in Legea 93/2023.

Articolul II
Prevederile art. 166^1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica si pentru stingerea creantelor contribuabililor asupra bugetelor locale, stabilite prin hotarari judecatoresti ramase definitive pana la intrarea in vigoare a prezentei legi si nestinse pana la aceasta data.

Articolul III

Ordinul comun prevazut la art. I din prezenta lege se emite si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, in termen de maximum 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata. 
 

Citeste si: Creantele - ce sunt, tipuri de creante si modalitati de stingere a creantelor






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X