Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Finante-Banci: Dobanda la euro va sta jos pentru multa vreme

Data actualizarii: 02 Noiembrie 2009
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
finantebancicreditedobanda

Banca Centrala Europeana (BCE) va mentine pentru mult timp dobanda cheie la un nivel redus istoric, de 1%, ca urmare a redresarii economice fragile, potrivit estimarilor mai multor analisti.

Conducerea BCE va decide, joi, mentinerea dobanzii de politica monetara  la 1%, nivel la care se afla din luna mai, considera analistii citati de AFP, preluata de Mediafax.

"BCE va considera din nou ca nivelul dobanzii cheie este corespunzator momentului si va sublinia incertitudinile ridicate din economie", a declarat, Jorg Kramer, economist sef la Commerzbank.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a repetat acest mesaj in ultimele cateva luni.

"Relansarea economica din zona euro este ezitanta, inflatia a incetinit, iar creditarea, cu cateva exceptii, continua sa aiba un trend descendent', a aratat Nikolaus Keis, analist la UniCredit.

BCE nu are alta solutie decat sa astepte imbunatatirea conditiilor economice, iar majorarea dobanzii de politica monetara nu va avea loc inainte de jumatatea anului 2010, anticipeaza analistii.

Avantaj la creditele in euro

Acest fapt ii va ajuta pe cei care au credite in euro, inclusiv pe cei care au contractat un imprumut prin programul Prima casa.

Dobanzile in moneda unica europeana, inclusiv cele de pe piata interna, sunt calculate pornindu-se la nivelul EURIBOR, astfel ca politica Bancii Centrale Europene de mentinere la un nivel scazut a dobanzii de politica monetara va influenta si nivelul EURIBOR.

Consecinta directa este ca ratele la creditele in euro nu vor creste, imprumuturile in moneda unica europeana fiind mai atractive decat cele in lei.

In ceea ce priveste ratele la imprumuturile in moneda nationala acestea sunt puse sub presiune de o eventuala depreciere semnificativa a leului care ar putea fi, insa, contrabalansata de o reducere a dobanzii de politica monetara de catre Banca Nationala.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X